Home » D:News » Ministerul Sănătății, despre Ivermectină: Este un risc de a folosi astfel de medicamente

Ministerul Sănătății, despre Ivermectină: Este un risc de a folosi astfel de medicamente

Ministerul Sănătății, despre Ivermectină: Este un risc de a folosi astfel de medicamente
Credit foto: Shutterstock
Publicat: 28.01.2021

Reprezentanții Ministerului Sănătății susțin că utilizarea medicamentului Ivermectina în tratamentul Covid reprezintă un risc. Studiile despre medicamentul veterinar sunt inconsistente, precizează reprezentanții ministerului.

Reprezentanții Ministerului Sănătății nu recomandă utilizarea Ivermectinei în tratamentul Covid.

Nu tot ceea ce se aude este o știre adevărată (…) Este un medicament cu efect parazitar folosit în uzul uman, dar mai ales în uzul veterinar. La utilizarea umană se recomandă folosirea Ivermectinei sub forma unor creme utlizate în tratamentul acneelor. Nu este un medicament care să dovedească eficiență în tratarea Covid. Studiile pe care se bazează utilizarea Ivermectinei sunt deocamdată inconsistente din punct de vedere științifiic și considerăm că este un risc de a folosi astfel de medicamente care încă nu au fost testate”, a declarat Andreea Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății.

În ultima perioadă, în mediul online au ajuns mai multe informaţii cu privire la efectele miraculoase pe care ivermectina, un medicament veterinar, le are în combaterea COVID-19. Numeroși români au cumpărat medicamentul de la farmaciile veterinare.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase