Home » D:News » Tesla va primi subvenții de cel puțin 1 miliard de euro în Germania

Tesla va primi subvenții de cel puțin 1 miliard de euro în Germania

Tesla va primi subvenții de cel puțin 1 miliard de euro în Germania
Sursa foto: Unsplash
Publicat: 06.02.2021

Producătorul american de vehicule electrice Tesla urmează să primească o finanțare publică de cel puțin 1 miliard de euro în Germania pentru înființarea unei fabrici de baterii lângă Berlin, a informat luni Business Insider, citat de Reuters.

Uniunea Europeană a aprobat săptămâna trecută un plan care include acordarea unui ajutor de stat către Tesla, BMW și altor companii pentru a sprijini producția de baterii pentru vehicule electrice și pentru a ajuta blocul să își reducă importurile din China.

Aprobarea de către UE a proiectului european de inovare a bateriei în valoare de 2,9 miliarde de euro, care include mai mult de 40 de companii, urmează lansării în 2017 a Alianței europene a bateriei pentru a sprijini industria.

Cât sprijin federal va primi Tesla

Business Insider a citat surse guvernamentale germane spunând că Tesla va primi subvenții de peste 1 miliard de euro de la guvernul federal și landul Brandenburg, unde se construiește fabrica Tesla.

O purtătoare de cuvânt a ministerului economiei germane a declarat că nu este încă clar cât de mult sprijin federal va primi Tesla, potrivit Mediafax.

Decizia finală cu privire la valoarea exactă a subvenției pentru Tesla va fi luată peste câteva săptămâni.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase