Home » D:News » Primul ghid cu măsuri împotriva COVID-19 pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo a fost lansat

Primul ghid cu măsuri împotriva COVID-19 pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo a fost lansat

Primul ghid cu măsuri împotriva COVID-19 pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo a fost lansat
Sursa foto: Unsplash
Publicat: 06.02.2021

Primul Playbook, ghidul care prezintă responsabilitățile persoanelor participante la Jocurile Olimpice din această vară, a fost publicat miercuri în urma unei colaborări dintre Comitetul Olimpic Internațional (CIO), Comitetul Paralimpic și Comitetul de organizare al Jocurilor Olimpice.

Primul număr din seria de publicații pe acest subiect le este adresat federațiilor sportive internaționale și oficialilor din colectivele tehnice. Acesta oferă o mulțime de principii de bază pe care fiecare grup țintă participant la competiție va trebui să le urmeze înainte, în timpul și după călătoria în Japonia, în perioada JO de la Tokyo 2020.

Ghidurile pentru sportivi, media și deținători de drepturi vor fi publicate în următoarele zile.

Măsurile implementate cu succes în alte sectoare

Playbook-urile vor reprezenta sursa oficială și centralizată de informații pentru fiecare dintre părțile interesate participante la Jocurile Olimpice și Paralimpice, iar acestea vor fi actualizate periodic.

La baza alcătuirii ghidurilor au stat măsurile implementate cu succes în alte sectoare, mai ales în cele care au avut în prim plan reluarea cu succes a sute de competiții sportive internaționale din întreaga lume.

În această primă ediție a Playbook-ului, se vor găsi multe dintre măsurile de sănătate standard, acceptate în mod obișnuit, care sunt implementate în prezent în întreaga lume, referitoare la igiena personală, testare și urmărire. Cu toate acestea, fiecare grup țintă va trebui să urmeze îndrumările specifice, adaptate nevoilor operaționale individuale.

Sportivii și persoanele din staff-ul tehnic vor monitorizați

De asemenea, vor fi adoptate măsuri pentru identificarea, izolarea și tratarea eventualelor cazuri pozitive.

În ghidul pentru sportivii și oficialii de echipă, se vor publica măsurile care se impun în timpul petrecut în Satul Olimpic și Paralimpic și regulile stricte de control de la intrarea și ieșirea din Sat. Tot aici se face referire și la existența unui sistem de screening COVID-19 care va monitoriza sportivii și persoanele din staff-ul tehnic pe toată durata participării la Jocuri.

Vorbind despre publicarea Playbook, Christophe Dubi, directorul executiv al Comisiei de organizare a Jocurilor Olimpice din partea CIO, a subliniat că „sănătatea și siguranța tuturor celor de la Jocurile Olimpice și Paralimpice Tokyo 2020 sunt prioritatea principală”, potrivit Mediafax.

„Fiecare avem rolul nostru la Tokyo 2020”

„Fiecare avem rolul nostru la Tokyo 2020, și fiecare dintre noi va contribui solid, sigur și activ la Jocuri respectând cu strictețe regulile cuprinse în aceste Playbook-uri. Știm că aceste Jocuri Olimpice vor fi diferite în mai multe moduri, iar pentru toți participanții vor exista anumite condiții și constrângeri care vor necesita flexibilitate și înțelegere. Toate informațiile necesare vor fi distribuite cât mai repede posibil pentru a ne asigura că suntem pe deplin pregătiți să-i protejăm pe toți cei care vor veni și sta în Japonia în timpul Jocurilor Tokyo 2020”. a mai spus oficialul CIO.

Nakamura Hidemasa, directorul executiv al Comitetului de organizare al Tokyo 2020, a comentat la rândul său: „Toate părțile implicate în organizarea Tokyo 2020 vor publica aceste Playbook-uri, destinate fiecărui grup țintă în parte, unde vor fi prezentate regulile care trebuie respectate de toți participanții la Jocuri. Playbook-urile au fost create din perspectiva participanților înșiși și includ nu numai măsurile specifice care trebuie luate, ci și detalii despre regulile care trebuie respectate. Scopul acestei prime ediții este de a comunica unui număr mare de oameni într-un mod ușor de înțeles. Playbook-urile vor fi actualizate la a doua ediție în această primăvară, pe măsură ce situația se va schimba”.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase