Home » D:News » Peste jumătate dintre piloții din lume nu mai zboară. Efectul pandemiei asupra piloților angajați

Peste jumătate dintre piloții din lume nu mai zboară. Efectul pandemiei asupra piloților angajați

Peste jumătate dintre piloții din lume nu mai zboară. Efectul pandemiei asupra piloților angajați
Sursa foto: Unsplash
Publicat: 05.02.2021

Mai mult de jumătate dintre piloții de linii aeriene din lume nu mai zboară, pe fondul cererii scăzute în pandemia de coronavirus, potrivit unui nou sondaj, iar cei care zboară încă se simt mai puțin apreciați de angajatorii lor, relatează Reuters.

Un sondaj efectuat pe aproape 2.600 de piloți de către publicația FlightGlobal, și de GOOSE Recruitment, publicat joi, a constatat că doar 43% zburau, 30% sunt șomeri, 17% sunt plecați și 10% activează în posturi car enu implică zborul.

Mulți piloți care încă zboară s-au confruntat cu condiții de muncă deteriorate. Cathay Pacific Airways Ltd din Hong Kong, de exemplu, a instituit reduceri salariale permanente de până la 58%, iar Turkish Airways și Singapore Airlines Ltd au scăzut temporar salariile.

Efectul pe care pandemia l-a avut asupra piloților angajați

„Putem vedea efectul pe care pandemia de COVID-19 l-a avut și asupra piloților angajați„, a declarat Mark Charman, director executiv și fondator al GOOSE Recruitment, într-un comunicat. „Un număr mare se simte nesiguri în ceea ce privește locurile de muncă, un număr crescut intenționează să caute noi posturi în acest an, și mulți se simt mai puțin apreciați de angajatorii lor”.

Dintre piloții șomeri din sondaj, 84% au spus că nu lucrează din cauza pandemiei. Înainte de COVID-19, companiile s-au lovit de o penurie de piloți, situație care a dus la creșterea cererii și la îmbunătățirea salariilor și a condițiilor de muncă, potrivit Mediafax.

82% dintre piloții șomeri ar accepta o reducere a salariilor

Acum, 82% dintre piloții șomeri ar accepta o reducere a salariilor pentru o nouă oportunitate, a constatat sondajul.

Dintre cei care și-au păstrat locurile de muncă, piloții din Europa au raportat că sunt cei mai stresați de COVID-19.

Patruzeci la sută dintre piloți au declarat că sănătatea lor mentală a fost afectată de pandemie, cifra fiind mai mare în rândul piloților mai tineri.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase