Home » D:News » Încă o iluzie optică devine virală pe internet și stârnește o dezbatere aprinsă în rândul oamenilor

Încă o iluzie optică devine virală pe internet și stârnește o dezbatere aprinsă în rândul oamenilor

Încă o iluzie optică devine virală pe internet și stârnește o dezbatere aprinsă în rândul oamenilor
Sursa foto: Twitter @maegutz
Publicat: 08.02.2021

Încă o iluzie optică a devenit virală pe platformele de socializare online precum Facebook și Twitter. Imaginea arată ce pare a fi o siluetă într-o pădure acoperită de zăpadă. Însă, nu totul este ce pare a fi.

Iluzia optică a uimit și a enervat mii de oameni, care au stârnit o dezbatere aprinsă de ce anume poate fi văzut în imagine. Unii internauți cred că este o siluetă care are în spate un rucsac și se îndreaptă sau aleargă spre pădure.

Cu toate acestea, după o privire mai atentă, este clar faptul că imaginea arată de fapt un pudel negru care aleargă spre fotograf. Elementul care pare să-i încurce pe cei mai mulți oameni este coada câinelui, care pare să fie, la prima vedere, ceafa unui om.

Unii internauți au observat chiar și un al doilea câine

„A trebuit să îmi dau jos ochelarii ca să văd mai bine” și „A trebuit să mă holbez bine de tot înainte să o văd” sunt doar câteva dintre miile de comentarii adunate de fotografie.

Mulți internauți și-au dat seama de greșeală după ce au analizat mai bine imaginea, iar în cele din urmă și-au dat seama despre ce este vorba. Însă, unii au observat chiar și un al doilea câine, ce-i drept mai puțin convingător, situat în colțul din stânga al imaginii.

„Este un tip cu geacă mișto care aleargă spre pădure”

Totuși, unele persoane nu au putut fi convinse și au continuat să creadă că nu este vorba absolut deloc despre o iluzie optică, imaginea arătând, de fapt, un bărbat care fuge spre pădurea înzăpezită.

„Este un tip cu geacă mișto care aleargă spre pădure. Pot să îmi dau seama după mersul lui”, a comentat un bărbat care nu s-a lăsat convins de miile de internauți care spuneau opusul.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Iluzia optică care te înnebunește! Ce culoare au, de fapt, cele două cranii

O iluzie optică simplă ar putea produce o întârziere la nivelul creierului

FOTO. O iluzie optică păcăleşte internauţii să creadă că două poze identice sunt diferite

Această iluzie optică îţi poate da dureri de cap. Aspectul care i-a păcălit pe mulţi oameni

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase