Astronauții Crew-1, aflați la bordul Stației Spațiale Internaționale, au doborât un record vechi de 47 de ani

11 02. 2021, 17:00

Patru astronauți aflați la bordul Stației Spațiale Internaționale (ISS) au doborât un record vechi de 47 de ani, aceștia fiind echipajul lansat în spațiu de pe sol american care a petrecut cel mai mult timp în spațiu.

De asemenea, astronauții cunoscuți în mod colectiv drept Crew-1, Michael Hopkins, Shannon Walker și Victor Glover de la NASA și Soichi Noguchi de la Agenția Spațială a Japoniei (JAXA), au făcut parte din prima misiune cu echipaj transportată pe orbită de o companie privată. Crew-1 a ajuns pe ISS la bordul capsulei Crew Dragon de la SpaceX, lansată pe orbită de racheta Falcon 9 a SpaceX de la Centrul Spațial Kennedy din Florida la data de 15 noiembrie.

Duminică, 7 februarie, astronauții Crew-1 au scris istorie după ce au petrecut 85 de zile la bordul ISS, a anunțat NASA.

Când a fost stabilit recordul anterior?

Recordul anterior de 84 de zile a fost stabilit în 1974 de echipajul Skylab 4, ultima misiune la bordul Skylab, prima stație spațială a NASA.

Crew-1 al SpaceX este prima misiune cu echipaj care a fost lansată din SUA, după ce naveta spațială a fost retrasă în 2011, potrivit NASA.

NASA a anunțat realizarea pe contul oficial de Twitter, care a coincis cu evenimentul sportiv Super Bowl LV din Tampa, Florida, potrivit Live Science.

Un „sejur” de șase luni la bordul Stației Spațiale Internaționale

Cel mai probabil, astronauții Crew-1 își vor extinde recordul pe măsură ce își vor duce la bun sfârșit „sejurul” de șase luni la bordul ISS.

Următoarea misiune SpaceX cu echipaj va fi lansată în luna aprilie, atunci când Crew-2 va porni spre orbită pentru a-și înlocui predecesorii.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Noi fotografii arată cât de mult a progresat SpaceX cu prototipul propulsorului de rachetă Super Heavy

Un alt prototip al rachetei Starship de la SpaceX a explodat la aterizare. Imagini spectaculoase cu mingea de foc

O fotografie surprinsă recent cu racheta Starship de la SpaceX l-a făcut pe Elon Musk să promită „îmbunătățiri majore”

Expolozia rachetei Starship. SpaceX, acuzată că ar fi încălcat termenii de lansare