Home » D:News » Un alt prototip al rachetei Starship de la SpaceX a explodat la aterizare. Imagini spectaculoase cu mingea de foc

Un alt prototip al rachetei Starship de la SpaceX a explodat la aterizare. Imagini spectaculoase cu mingea de foc

Un alt prototip al rachetei Starship de la SpaceX a explodat la aterizare. Imagini spectaculoase cu mingea de foc
Sursa foto: Nasa Space Flight Twitter
Publicat: 03.02.2021

După aproape o săptămână întreagă de tensiuni între Elon Musk și Administrația Federală a Aviației (FAA) din SUA, SpaceX a reușit într-un final să lanseze prototipul Starship SN9, la complexul din Boca Chica, Texas.

Racheta a decolat cu puțin înainte de ora 22:30 (ora locală a României), la data de 2 februarie, ajungând până la 10 kilometri altitudine înainte să se rotească în poziția pentru coborâre. În cele din urmă, racheta a explodat într-o minge de foc uriașă la aterizare.

Nava spațială este concepută pentru a fi un vehicul multifuncțional care va transporta pasageri și cargo pe orbita Pământului, pe Lună și, într-o bună zi, chiar pe Marte.

SpaceX se pregătește de testarea prototipului SN10

Însă, până acum, SpaceX s-a chinuit să construiască un prototip care să nu explodeze la aterizare. În decembrie 2020, modelul Starship SN8 a explodat la scurt timp după decolare, în mod asemănător testului de zbor din 2 februarie.

Totuși, nimeni nu poate nega faptul că știința rachetelor este o treabă cât se poate de serioasă. În 2019, capsula Crew Dragon a SpaceX a explodat în timpul unui test, deși acel vehicul a fost recent finalizat, transportând spre Stația Spațială Internațională și aducând înapoi pe Terra mai mulți astronauți în condiții de siguranță.

Probabil că nu va mai trece mult timp până când SpaceX va testa următoarea versiune Starship, cunoscută drept SN10, care este deja amplasată pe pista de decolare de la Boca Chica.

Mesajul publicat de Elon Musk pe Twitter, la scurt timp după explozia rachetei

SpaceX nu a oferit deocamdată vreun comentariu privind explozia. Totodată, Elon Musk, directorul executiv al companiei, a scris pe platforma de socializare online Twitter, la scurt timp după explozia Starship SN9, că va lua o pauză de la rețea pentru o vreme, potrivit Futurism.

Cu toate acestea, incidentul aduce aminte de o afirmație a lui Musk din decembrie, imediat după explozia prototipului SN8, prin care miliardul excentric declara „Marte, păzea că venim!” pe pagina sa de Twitter.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Expolozia rachetei Starship. SpaceX, acuzată că ar fi încălcat termenii de lansare

Capsula SpaceX din noua generație Dragon a revenit cu succes pe Terra

Prototipul rachetei SpaceX Starship SN8 a explodat la aterizare, în timpul unui test. Reacția lui Elon Musk

O parte din sateliții Starlink ai SpaceX s-au pierdut deja în orbită și este îngrijorător

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase