Home » D:News » Un oraș din România este în top 5 al celor mai bune destinații turistice europene

Un oraș din România este în top 5 al celor mai bune destinații turistice europene

Ioana Scholler 02.12.2021
Un oraș din România este în top 5 al celor mai bune destinații turistice europene
Sursa foto: Unsplash

Orașul Sibiu a fost inclus în top 5 al celor mai bune destinații europene, după o competiție desfășurată desfășurată în perioada 20 ianuarie – 10 februarie 2021, de Asociația European Best Destinations.

Asociația European Best Destinations a transmis, miercuri seara, rezultatele competiției celor mai bune destinații turistice europene, care plasează orașul Sibiu în topul primelor cinci destinații turistice din Europa.

Maximilien Lejeune, directorul European Best Destinations a transmis, vineri, o scrisoare în care a felicitat Sibiul pentru clasarea sa.

„Sibienii pot fi mândri de rezultat”

„Sibienii pot fi mândri de rezultat. Această recunoaștere salută eforturile lor, spiritul de inițiativă, căldura cu care primesc oaspeții. (…) De câțiva ani buni deja Sibiul a reușit să se ridice între orașele care contează în Europa. Orașul dumneavoastră s-a plasat fără doar și poate între destinațiile turistice de neratat, în rândul orașul inovative, între orașele turistice cu o ofertă diversă în domeniul cultural și gastronomic, dar și în ceea ce privește peisajul natural. Sibiu este exemplul unei dezvoltări înțelepte în domeniul turistic. Nu caută să fie doar o altă destinație, ci alege să investească în patrimonial său unic, în istoria sa”, a spus Lejeune în scrisoare.

Astfel, Sibiul va purta titlul de European Best Destination și în anul 2021, alături de orașe turistice recunoscute din Europa, între care Roma, Florența, Paris, Viena, Capri, Insulele Canare, Valea Dordogne, Kefalonia, Braga sau Kotor, potrivit Mediafax.

„Sibiul este în topul 5 al celor mai bune destinații turistice europene”

Sibiul este în topul 5 al celor mai bune destinații turistice europene, obținând 45.699 de voturi din 192 de țări din întreaga lume. Mobilizarea a fost foarte bună, orașul obținând cu peste 15.000 de voturi mai mult decât în competiția de anul trecut. Peste 60% dintre voturile exprimate pentru Sibiu au venit din afara României, ceea ce denotă o vizibilitate bună a orașului pe plan internațional. (…)Aceste rezultate sunt o încurajare în plus să continuăm să investim în turism, în patrimoniul public construit într-un Sibiu european ca infrastructură și mobilitate, mai smart și mai verde”, a spus Astrid Fodor, primarul Sibiu.

Edilul le-a mulțumit celor care au votat pentru Sibiu și spune că orașul este pregătit să primească din nou turiști imediat ce situația epidemiologică se îmbunătățește.