Home » D:News » Administraţia Joe Biden a început să accepte în SUA imigranţi blocaţi la frontiera cu Mexicul

Administraţia Joe Biden a început să accepte în SUA imigranţi blocaţi la frontiera cu Mexicul

Administraţia Joe Biden a început să accepte în SUA imigranţi blocaţi la frontiera cu Mexicul
Sursa foto: Twitter Kamala Harris
Publicat: 15.02.2021

Administraţia Joseph Biden a început să admită în Statele Unite imigranţi forţaţi să rămână în Mexic pe durata procesării solicitărilor de azil, informează site-ul Politico.com.

În cadrul eforturilor de reformare a sistemului de imigraţie, Departamentul american pentru Securitate Internă a anunţat că începând de la finalul săptămânii trecute a iniţiat acordarea graduală a accesului pe teritoriul SUA pentru imigranţii forţaţi de fosta Administraţie Donald Trump să rămână în Mexic pe durata procesării cererilor.

„Această măsură este un nou pas în cadrul angajamentului nostru de reformare a politicilor în domeniul imigraţiei care nu se aliniază cu valorile naţiunii noastre”, a declarat Alejandro Mayorkas, secretarul american pentru Securitate Internă.

„Persoanele care nu sunt eligibile în această etapă iniţială trebuie să aştepte noi informaţii, nu să vină la frontieră. În contextul pandemiei, rămân în vigoare restricţiile la frontieră şi vor fi intensificate”, a precizat Alejandro Mayorkas, potrivit  Mediafax.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase