Home » D:News » Orașul Giurgiu a achiziționat o navă-ponton. Cum va fi folosită noua achiziție

Orașul Giurgiu a achiziționat o navă-ponton. Cum va fi folosită noua achiziție

Orașul Giurgiu a achiziționat o navă-ponton. Cum va fi folosită noua achiziție
Sursa foto: Lucian Ionescu/ Google Maps
Publicat: 21.02.2021

Primăria orașului Giurgiu a achiziționat o navă-ponton pe care o va folosi în scop turistic. Achiziția a fost făcută în cadrul unui proiect cu finanțare europeană. Recent, autoritățile locale au făcut un sondaj local pentru alegerea numelui navei.

În cadrul proiectului european, a fost transformată o navă veche. Nava-ponton a fost modificată în șantierul de la Agigea și luni a ajuns la Giurgiu.

În interior au fost create spații pentru activități de agrement, dar și pentru expoziții, întâlniri, conferințe, instruiri. De asemenea, nava este prevăzută și cu un spațiu de acostare.

Ce nume preferă localnicii pentru noua navă a municipalității

În următoarele luni, nava-ponton va fi ancorată în zona șantierului naval, iar la vară va sta pe Canalul Sf. Gheorghe.

Recent, Primăria Giurgiu a făcut un sondaj de opinie pentru a afla ce nume preferă localnicii pentru noua navă a municipalității. Vaporul va fi botezat în perioada următoare, potrivit Mediafax.

Nava a fost donată primăriei de Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu. Vaporul a fost ținut o perioadă în conservare și apoi a fost trimis la Agigea. Nava va fi folosită pentru activități de agrement ce vor contribui la promovarea și cunoașterea potențialului piscicol și turistic al zonei. Proiectul are o valoare de aproximativ 800.000 euro.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase