Home » D:News » Industria aeriană concepe o aplicație care ar permite călătorii fără carantină

Industria aeriană concepe o aplicație care ar permite călătorii fără carantină

Publicat: 28.02.2021
Industria aeriană concepe o aplicație care ar permite călătorii fără carantină
Sursa foto: Unsplash

IATA Travel Pass, o nouă aplicație menită să ajute călătorii să-și stocheze și să gestioneze certificările pentru teste și vaccinurile împotriva COVID-19 va fi lansată luna viitoare, anunță CNN.

IATA Travel Pass este dezvoltat de International Air Transport Association (IATA), asociația comercială globală la care sunt membre 290 de companii aeriene.

IATA speră că aplicația mobilă gratuită va fi cheia pentru redeschiderea frontierelor și pentru ca oamenii să zboare din nou, fără a fi nevoie de carantină. Aplicația Travel Pass funcționează în patru moduri.

Călătorii pot verifica registrul global al centrelor de testare și vaccinare

În primul rând, există un registru global al cerințelor de sănătate, astfel încât pasagerii să poată verifica ce este necesar pentru a intra în destinațiile pe care speră să le viziteze.

După aceea, călătorii pot verifica registrul global al centrelor de testare și vaccinare, astfel încât să se poată programa înainte de plecare. Laboratoarele și centrele de testare autorizate pot trimite în siguranță certificatele de testare și vaccinare către pasageri prin intermediul aplicației.

„Indiferent de planurile guvernelor, vom fi gata să-i ajutăm”

Și, în cele din urmă, călătorii își pot gestiona identitatea digitală pentru călătorii fără contact: crearea unei versiuni digitale a pașaportului lor pe telefon, primirea și partajarea certificatelor de testare sau vaccinare COVID-19 și gestionarea altor documente de călătorie.

„Indiferent de planurile guvernelor, vom fi gata să-i ajutăm cu IATA Travel Pass”, a declarat recent CEO-ul IATA Alexandre de Juniac pe blogul său.

Această nouă platformă digitală este o modernizare a sistemului existent de teste și certificate de vaccin tipărite. „Guvernele decid cerințele de călătorie; companiile aeriene și pasagerii trebuie să se conformeze”, spune IATA pe site-ul său, subliniind că nu obligă pasagerii să fie vaccinați pentru a călători, potrivit Mediafax.

Există mai multe permise de călătorie pregătite pentru a intra pe piață

IATA Travel Pass va fi gratuit pentru descărcare și utilizare, iar lansarea pe platformele iOS și Android este programată pentru sfârșitul lunii martie.

IATA Travel Pass nu este singura soluție în dezvoltare. Există mai multe permise de călătorie pregătite pentru a intra pe piață. CommonPass, proiectat în cloud, de organizația nonprofit Commons Project, este deja utilizat într-o manieră limitată de companiile aeriene, în timp ce gigantul de calcul IBM are o echipă care lucrează la „Digital Health Pass” de nouă luni.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase