Home » D:News » Autorităţile din Suedia propun pentru prima dată implementarea măsurilor de carantină

Autorităţile din Suedia propun pentru prima dată implementarea măsurilor de carantină

Autorităţile din Suedia propun pentru prima dată implementarea măsurilor de carantină
Credit foto: Profimedia
Publicat: 11.01.2021

Autorităţile suedeze au propus crearea unei legi care ar închide o bună parte din ţară, notează Financial Times.

Anterior, guvernul a recomandat folosirea măştilor faciale şi le-a transmis şcolilor că îşi pot închide uşile pentru elevii cu vârste de peste 13 ani. La începutul pandemiei, Suedia a fost una dintre puţinele ţări care, în ciuda numărului tot mai mare de morţi şi infecţii cu coronavirus, a optat să se bazeze pe spiritul civic al populaţiei şi nu a implementat nicio măsură strictă de distanţare socială.

„Nu cred că Suedia se diferenţiază prea mult (de restul planetei) în momentul de faţă”, spune Jonas Ludvigsson, profesor în epidemiologie în cadrul Institutului Karolinska din Stockholm.

Regele Carl al XVI-lea Gustaf al Suediei: „Am eşuat”

Suedia a raportat peste 2.000 de decese cauzate de COVID-19 în ultima lună şi 535 în ultimele opt zile. Prin comparaţie, Norvegia – cu care împarte graniţa de vest – a raportat doar 465 de morţi de la începutul pandemiei. „Am eşuat”, a declarat înainte de Crăciun regele suedez Carl al XVI-lea Gustaf.

Încrederea în guvern şi celelalte autorităţi a scăzut constant în ultimele luni. Mai mult, Dan Eliasson – şeful agenţiei pentru situaţie de urgenţă – şi-a dat demisia săptămâna aceasta după ce şi-a vizitat fiica în Insulele Canare, după ce autorităţile au avertizat clar împotriva călătoriilor nenecesare, potrivit Mediafax.

Anders Tegnell, principalul epidemiolog al Suediei, a declarat încă din luna iunie că strategia sa de combatere a pandemiei a rezultat într-un număr mult prea mare de morţi în interiorul ţării, însă autorităţile au lansat între timp un număr relativ mic de măsuri.

Până acum au fost înregistrate 490.000 de infecţii cu coronavirus în Suedia şi peste 9.400 de decese, în condiţiile în care populaţia ţării este de 10,1 milioane de locuitori, potrivit Worldometers.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase