Home » D:News » Prinţesa Latifa cere poliţiei britanice să redeschidă cazul răpirii surorii sale din urmă cu 20 de ani

Prinţesa Latifa cere poliţiei britanice să redeschidă cazul răpirii surorii sale din urmă cu 20 de ani

Publicat: 26.02.2021
Prinţesa Latifa cere poliţiei britanice să redeschidă cazul răpirii surorii sale din urmă cu 20 de ani
Sursa foto: Tiina Jauhiainen/ Wikimedia

Prinţesa Latifa a făcut apel la poliţia din Marea Britanie să investigheze din nou răpirea surorii sale, Shamsa, care a fost capturată pe o stradă din Cambridge, în urmă cu mai bine de 20 de ani. Un judecător al Înaltei Curţi a decis în 2019 că şeicul Mohammed bin Rashid al Maktoum şi-a răpit fiicele.

Prinţesa Latifa, fiica „ostatică” a şeicului Dubaiului, a făcut apel la poliţia din Marea Britanie să investigheze din nou răpirea surorii sale mai mari, Shamsa, de pe o stradă din Cambridge, în urmă cu mai bine de 20 de ani.

Într-o scrisoare transmisă BBC, Latifa spune poliţiei din Cambridgeshire că acest lucru ar putea ajuta la eliberarea prinţesei Shamsa, care a fost capturată la ordinele tatălui lor.

Shamsa, care avea doar 18 ani când a fost răpită, nu a mai fost văzută în public de atunci, iar acum ar avea 39 de ani.

Un judecător al Înaltei Curţi a decis în 2019 că şeicul Mohammed bin Rashid al Maktoum şi-a răpit ambele fiice şi le-a ţinut captive împotriva voinţei lor.

Videoclipuri şocante pe care Latifa le-a înregistrat pe un telefon

Săptămâna trecută, BBC a difuzat videoclipuri şocante pe care Latifa le-a înregistrat pe un telefon, în care a descris cum este ţinută „ostatică” de tatăl ei în urma unei încercări nereuşite de evadare în 2018. ONU a cerut de atunci Emiratelor Arabe Unite dovada că Latifa este încă în viaţă.

Dar cu aproape două decenii în urmă, o încercare a surorii sale mai mari de a fugi de familie s-a încheiat cu capturarea acesteia, fiind băgată la închisoare.

În august 2000, la aproximativ două luni după ce a evadat din proprietatea Longcross a tatălui ei din Surrey, Shamsa a fost dusă cu elicopetrul de la Cambridge în Franţa şi apoi cu un avion privat înapoi în Dubai, potrivit Mediafax.

„Are legături puternice cu Anglia, iubeşte cu adevărat Anglia”

Scrisoarea scrisă de mână a lui Latifa, care a fost transmisă forţelor de ordine din Cambridgeshire de către prietenii ei, miercuri, solicită măsuri pentru sora ei din partea autorităţile britanice. Scrisoarea a fost scrisă în 2019 în timp ce era ţinută captivă într-o „vilă ca o închisoare”.

„Tot ce vă cer este să vă rog să acordaţi atenţie cazului ei pentru că i-ar putea oferi libertatea… ajutorul şi atenţia dvs. asupra cazului ei ar putea-o elibera. Are legături puternice cu Anglia, iubeşte cu adevărat Anglia, cele mai frumoase amintiri ale sale au fost din perioada petrecută acolo”, scrie Latifa.

Poliţia din Cambridgeshire a lansat pentru prima dată o investigaţie de răpire în 2001, după ce Shamsa a luat legătura cu un avocat imigrant. Însă ancheta a intrat în impas, după ce anchetatorilor li s-a interzis să meargă în Dubai. O nouă revizuire a fost lansată după publicarea hotărârii Înaltei Curţi în 2020. Poliţia din Cambridgeshire a declarat că a primit scrisoarea de la Latifa, care „va fi privită ca parte a revizuirii în curs”.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase