Home » D:News » Comuna din România care deține titlul de „Sat European de Tineret 2021”

Comuna din România care deține titlul de „Sat European de Tineret 2021”

Comuna din România care deține titlul de „Sat European de Tineret 2021”
Cetatea Slimnicului. Sursa foto: Zsolt deak/Wikimedia
Publicat: 28.02.2021

Comuna Slimnic, din județul Sibiu este deținătoarea titlului de „Sat European de Tineret 2021″, titlu conferit în cadrul programului European Youth Village.

„Sat European de Tineret” este un titlu oferit satelor sau comunelor care își doresc ca prin acest program să facă o schimbare în comunitatea lor, programul venind cu o viziune nouă și fiind atent construit pe baza nevoilor și problemelor tinerilor din mediul rural.

Programul european este adaptat realităților și provocărilor cu care se confruntă tinerii.

Opt comune finaliste pentru titlul de Sat European de Tineret 2021

Prin implementarea programului European Youth Village/Satul European de Tineret se urmărește dezvoltarea comunităților rurale în patru domenii cheie: educație, cultură, voluntariat și dialog structurat.

8 comune din România au intrat în competiția finală pentru titlul de „Sat European de Tineret” 2021“. Procesul de evaluare a propunerilor de candidatură s-a derulat în perioada 4 -15 noiembrie 2020, iar candidaturile au fost evaluate de un juriu format din specialiști în domeniul tineretului.

Cele opt comune finaliste pentru titlul de Sat European de Tineret 2021 au fost Bâra (Neamț); Buciumeni (Dâmbovița); Cleja (Bacău); Grivița (Galați); Panaci (Suceava); Rășinari (Sibiu); Sălacea (Bihor); Slimnic (Sibiu).

Titlul va fi deținut de comuna Slimnic până în decembrie 2021

Programul „Slimnic – Sat European de Tineret 2021” va fi coordonat de Mihai Panțiru, un tânăr IT-ist foarte implicat în rândul tinerilor din comuna Slimnic, care a derulat mai multe proiectele pentru copii și comunitate, unul dintre cele mai cunoscute fiind „Cavalerii Digitali”, prin care și-a dorit să dea mai departe din expertiza sa, tinerilor din comună, potrivit Mediafax.

Proiectul pentru acest titlu, deținut de comuna Slimnic în perioada 5 decembrie 2020 – 4 decembrie 2021 a fost depus de Grupul de Inițiativă #Slimnic2021, alcătuit din tinerii din comună, de Asociația Cavalerii Turnului Înclinat din Ruși și administrația locală, respectiv Primăria și Consiliul Local Slimnic.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase