Home » D:News » Apophis, asteroidul potențial periculos  care va trece pe lângă Pământ, a fost observat de astronomii gălățeni

Apophis, asteroidul potențial periculos  care va trece pe lângă Pământ, a fost observat de astronomii gălățeni

Publicat: 03.03.2021
Apophis, asteroidul potențial periculos  care va trece pe lângă Pământ, a fost observat de astronomii gălățeni
Sursa foto: Pixabay

Astronomii de la Observatorul din Galați au observat asteroidul Apophis, considerat potențial periculos pentru Pământ. Roca spațială va trece prin apropierea Pământului pe 6 martie. Până atunci, el este ținut sub observație de astronomi din toată lumea.

Corpul a fost observat în noaptea de 26 – 27 februarie 2021, la Observatorul Astronomic din cadrul Complexului Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” Galaţi.

La nivel mondial, s-a organizat o campanie de observare a acestui asteroid de către International Asteroid Warning Network (IAWN). Această rețea este un parteneriat între agenții spațiale, instituții științifice, observatoare astronomice, astronomi amatori și alte organizații interesate de observarea și cercetarea obiectelor ce gravitează în apropierea Pământului.

De ce este asteroidul Apophis considerat potențial periculos

Asteroidul Apophis este considerat potențial periculos deoarece trece prin apropierea Pământului.

„Asteroidul (99942) Apophis face parte din categoria asteroizilor potențial periculoși aceștia fiind numiți și Potentially Hazardous Asteroids (PHAs). Un asteroid se numește potențial periculos dacă îndeplinește în același timp două condiții. Prima condiție este ca distanța minimă între orbita asteroidului și orbita Pământului să fie mai mică de 7,5 milioane de km, ceea ce înseamnă aproximativ 19,5 distanțe Pământ-Lună, iar a doua condiție este ca diametrul asteroidului să fie mai mare de 140 de metri”, au anunțat reprezentanții Observatorului Astronomic din Galați.

Asteroidul Apophis orbitează Soarele în apropierea Pământului. În anul 2029, Apophis va trece din nou prin apropierea Pământului.

În acest an, asteroidul Apophis va trece prin apropierea Pământului pe 6 martie, la 3:06 (ora României).

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase