Home » D:News » Mai multe state americane ridică restricțiile COVID-19, în ciuda avertismentelor experților

Mai multe state americane ridică restricțiile COVID-19, în ciuda avertismentelor experților

Mai multe state americane ridică restricțiile COVID-19, în ciuda avertismentelor experților
Sursa foto: Unsplash
Publicat: 04.03.2021

Mai multe state americane au anunțat marți că reduc restricțiile instituite pentru a opri răspândirea COVID-19, în timp ce experții din domeniul sănătății avertizează să nu facă acest lucru, relatează CNN.

Texas și Mississippi, de exemplu, renunță la purtarea măștilor și permit firmelor să se deschidă la capacitate maximă.

Este prea devreme, spun experții în sănătate. După ce numărul de cazuri noi a scăzut recent de la maxime fără precedent, epidemia pare să fi stagnat la un nivel ridicat – nivelurile medii ale cazurilor din ultimele șapte zile sunt la fel de ridicate ca în vara trecută. Și există mai multe variante ale coronavirusului.

Țara riscă să piardă „terenul câștigat cu greu” în lupta împotriva COVID-19, deoarece variante extrem de contagioase care profită de faptul că americanii se relaxează, a spus dr. Rochelle Walensky, director al Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

Președintele Joe Biden a spus că va exista suficient vaccin pentru fiecare adult american până la sfârșitul lunii mai, dar a avertizat: „Nu s-a terminat încă. Rămâneți vigilenți”.

Variantele extrem de transmisibile care amenință să creeze o nouă creștere în SUA includ tulpina B.1.1.7, care a fost identificată pentru prima dată în Marea Britanie. CDC avertizează că ar putea deveni varianta predominantă în SUA luna aceasta.

Restaurante deschise la o capacitate de 75%

În Louisiana, majoritatea companiilor și restaurantelor li se va permite să crească capacitatea la 75% și nu vor exista restricții privind serviciile religioase începând de miercuri, a anunțat guvernatorul John Bel Edwards.

În Michigan, restaurantele se pot deschide la o capacitate de 50%, în creștere față de 25%, pe 5 martie, a anunțat guvernatorul Gretchen Whitmer, potrivit Mediafax.

Guvernatorul Texasului a eliminat obligativitatea portului măștii și permite companiilor să se deschidă la o capacitate de 100%.

Guvernul din Kentucky Andy Beshear a anunțat că multe companii pot crește capacitatea la 60% – inclusiv frizerii și saloane de coafură, baruri și restaurante, piste de bowling, centre de fitness, cinematografe și birouri guvernamentale.

Oficialii statului Pennsylvania au anunțat că au revizuit limitele de ocupare maximă pentru evenimente interioare și în aer liber și au eliminat restricțiile de deplasare în afara statului. Și în Chicago oficialii au spus că vor permite restaurantelor să funcționeze în interior la o capacitate mai mică de 50% sau 50 de persoane, ridicând limita anterioară de 40%.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase