Home » D:News » Prima structură hibrid a unui elicopter Racer fabricată în România

Prima structură hibrid a unui elicopter Racer fabricată în România

Publicat: 16.03.2021

Consorțiul RoRCraft, format din INCAS – Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Aerospațială Elie Cafaroli și compania Romaero au finalizat structura centrală a elicopterului experimental Racer.

Finalizarea structurii aparatului de zbor, care va fi livrată către Airbus Helicopters în zilele următoare, permite startul etapei finale a asamblării modelului.

Prima oprire a structurii, după plecarea din România, va fi site-ul Airbus Helicopters din Germania, unde va fi echipată cu câteva componente majore, cum ar fi sistemul de combustibil, panourile de acces, ușile și carenajele, înainte de a fi transferat la site-ul Airbus Helicopters din Franța pentru asamblarea finală și lansarea campaniei de zbor.

Este pentru prima dată când o astfel de structură hibrid de elicopter, ce integrează elemente structurale de bază metalice și compozite, a fost fabricată în România.

Pregătirea zborului experimental

Consorțiul RoRCraft va contribui, de asemenea, la etapa de pregătire a zborului experimental prin proiectarea și efectuarea analizei de stres a pieselor de fuselaj necesare.

Dezvoltat de Airbus Helicopters în contextul programului european de cercetare Clean Sky 2, Racer își propune să realizeze cel mai bun compromis între viteză, eficiență a costurilor, durabilitate și performanța misiunii. Cu o viteză de croazieră de 400 km / h, aeronava vizează misiuni pentru care timpul de călătorie este de o importanță vitală, cum ar fi căutarea și salvarea și transportul medical de urgență, sau contribuie la eficiența misiunii, cum ar fi mobilitatea aeriană interurbană. Proiectul se bazează pe o rețea europeană largă de aproape 40 de parteneri din 13 țări ale UE.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase