Home » D:News » Ce se întâmplă cu românii vaccinați cu prima doză, în cazul în care se oprește vaccinarea cu AstraZeneca

Ce se întâmplă cu românii vaccinați cu prima doză, în cazul în care se oprește vaccinarea cu AstraZeneca

Ce se întâmplă cu românii vaccinați cu prima doză, în cazul în care se oprește vaccinarea cu AstraZeneca
Credit foto: Shutterstock
Publicat: 17.03.2021

Dr. Valeriu Gheorghiță a afirmat că în situația în care se va decide suspendarea vaccinării cu vaccinul de la AstraZeneca, încă nu există o reglementare clară despre persoanele care au primit deja prima doză. 

Întrebat, marți, în conferință de presă, despre situația celor vaccinați cu prima doză a vaccinului de la compania AstraZeneca, în cazul în care se decide suspendarea folosirii acestui ser, dr. Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare a spus că se vor face precizări pentru asigurarea schemei de vaccinare, însă deocamdată discuția este prematură.

„Este o decizie medicală care sunt convins că o vom detalia mai mult în momentul în care Agenția de reglementare Europeană va recomanda acest lucru. Categoric se vor face precizări și în acest sens de a asigura schema de vaccinare și beneficiile persoanelor care au făcut prima doză de la AstraZeneca, însă în acest moment sunt discuții premature, dar este categoric faptul că este nevoie de completarea schemei de vaccinare”, a spus col. dr. Valeriu Gheorghiță.

Organizația Mondială a Sănătății recomandă continuarea vaccinării cu AstraZeneca, deşi tot mai multe ţări au decis să suspende imunizările cu serul britanic.

Rezultatul autopsiei în cazul profesorului mort după vaccinarea cu AstraZeneca

Cauza decesului profesorului în vârstă de 57 de ani din Biella, mort duminică la 14 ore după ce a fost vaccinat cu serul AstraZeneca, nu a fost identificat în urma autopsiei.

Autopsia efectuată de legistul Roberto Testi, în prezența unui consultant desemnat de familie, nu a scos la iveală formarea de trombi, scrie Repubblica, citată de Mediafax.

Inima și celelalte organe se aflau într-o stare aparentă de sănătate, astfel că deocamdată nu există semne care să coreleze decesul cu administrarea vaccinului.

Pentru a oferi răspunsuri suplimentare urmează examinări histologice, iar rezultatele sunt așteptate în următoarele zile.

Pe scurt, profesorul Sandro Tognatti era sănătos, așa cum le spusese medicilor cu care a discutat înainte de vaccinare. Cea mai probabilă ipoteză luată în calcul acum este o moarte subită cardiacă.

Prietenii și rudele l-au descris pe profesor ca pe un bărbat în plină forță, niciodată bolnav. Întreaga sa familie a fost vaccinată, fără nicio consecință. Soția sa, Simona Riussi, profesoară de muzică la școala medie Cossato, a fost vaccinată în aceeași zi, sâmbăta trecută. A fost vaccinată și fiica celor doi, Ginevra, în vârstă de 23 de ani. Și părinții profesorului, Sergio, 85 de ani, și Lina, 81 de ani, au fost vaccinați și se simt bine.

Ancheta a fost începută împotriva unor persoane necunoscute, iar procurorul a precizat că nu există dovezi în acest moment care să lege vaccinul de moartea bărbatului.

Procurorii din Piemonte anunțaseră că au pus sub sechestru un lot de 393.600 de vaccinuri ale AstraZeneca după decesul profesorului.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase