Home » D:News » Guvernul a atestat cinci noi stațiuni turistice de interes local

Guvernul a atestat cinci noi stațiuni turistice de interes local

Guvernul a atestat cinci noi stațiuni turistice de interes local
Publicat: 22.03.2021

Guvernul României a adoptat vineri Hotărârea pentru aprobarea atestării unor localități sau părți din localități ca stațiuni turistice de interes local

Cele cinci stațiuni sunt localități și părți din localități, respectiv comuna Frumosu (jud. Suceava), comuna Mălini (jud. Suceava), municipiul Salonta (jud. Bihor), orașul Săcueni (jud. Bihor) și zona de agrement Băile Figa – orașul Beclean (jud. Bistrița-Năsăud).

Zona de agrement Băile Figa este Destinație Europeană de Excelență, premiată în anul 2019 cu locul al III-lea pentru turismul de sănătate și relaxare, iar localitatea Mălini face parte din două Rute Cultural Turistice, recunoscute de Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului. Mai exact, este vorba despre Ruta Cultural Turistică a Caselor Memoriale din Bucovina, dezvoltată pe plan regional și Ruta Cultural Turistică a Patrimoniului Muzeal din România, dezvoltată pe plan național.

Ce impact are transformarea unei localități în stațiune de interes turistic

Pe termen lung și mediu, atestarea acestor localități sau părți din localități ca stațiuni turistice de interes local va crea un impact pozitiv, spune Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului. Prin prisma potențialului turistic, dar și a resurselor naturale și antropice, acestea vor putea fi promovate cu noul statut și astfel vor avea şanse mai mari în atragerea de finanţări nerambursabile, printr-un punctaj sporit, în condiţiile în care unele programe impun acest criteriu, influențând, în consecință, și creșterea circulației turistice, dar și diversificarea ofertelor.

De asemenea, având în vedere efectul multiplicator al turismului în sectoarele economice conexe, precum transporturile, construcțiile, agricultura, artizanatul și comerțul cu amănuntul, realizarea unor proiecte de dezvoltare a turismului în aceste stațiuni va genera un impact benefic din punct de vedere economic şi, în egală măsură, va contribui la creşterea calităţii vieţii pentru rezidenţii acestor zone.

Până la acest moment, în România sunt atestate 52 de stațiuni turistice de interes național și 95 de interes local.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase