Home » D:News » Ziua Mondială a Apei. Water Song, creat de copii din România

Ziua Mondială a Apei. Water Song, creat de copii din România

Redactia Descopera.ro 03.22.2021
Ziua Mondială a Apei. Water Song, creat de copii din România
Sursa foto: Unsplash

Water Song, prima creație colectivă a copiilor din Romania, a fost lansat luni, cu ocazia Zilei Mondiale a Apei.

Potrivit unui comunicat al Admnistrației Naționale „Apele Române” (ANAR), Water Song este un proiect muzical participativ, realizat cu implicarea comunității de copii și tineri Cantus Mundi și a ansamblului Young Beats, coordonat de Zoli Toth.

Conform comunicatului, la realizarea proiectului au participat aproape 1.000 de copii din 23 de județe, care au trimis înregistrări cu sunete și efecte de apă, precum și cuvinte care să alcătuiască versurile acestui proiect sonor.

Cântec de Ziua Mondială a Apei

„Aceste elemente au încorporat apoi improvizația ansamblului Young Beats al Cantus Mundi, coordonat de Zoli Toth, care a reflectat viziunea lor sonoră asupra unei furtuni de vară. Materialului i-au fost adăugate vocile a 50 de copii din comunitatea Cantus Mundi, iar toate aceste elemente au fost mixate de compozitorul și inginerul de sunet Gabriel Scîrlet, un colaborator constant al proiectelor Corului Madrigal și Cantus Mundi”, au transmis reprezentanții ANAR.

Conform acestora, cântecul dedicat apei vorbește despre felul în care copiii percep apa, o înțeleg, o apreciază și doresc să o protejeze: „Este un proiect născut din gândurile și emoțiile copiilor referitoare la acestă resursă naturală inestimabilă. Este, de asemenea, un cadou pe care copiii din România îl oferă în dar Apei, în ziua în care o sărbătorim la nivel mondial”.rd