Home » D:News » Incident cu un bombardier strategic în Rusia. Trei militari au murit după ce au fost catapultați accidental

Incident cu un bombardier strategic în Rusia. Trei militari au murit după ce au fost catapultați accidental

Incident cu un bombardier strategic în Rusia. Trei militari au murit după ce au fost catapultați accidental
Sursa foto: Alex Beltyukov/ Wikimedia
Publicat: 24.03.2021

Trei militari ruşi au murit după ce au fost catapultaţi accidental dintr-un bombardier strategic, într-un incident produs la sol, marţi, pe un aeroport din centrul Rusiei.

Cei trei militari se aflau la bordul unui bombardier strategic de tip Tupolev-22M. În timp ce avionul era la sol înaintea decolării, pe un aeroport militar din Kaluga, în centrul Rusiei, sistemul de catapultare s-a activat în mod eronat.

Cei trei membri ai echipajului au fost catapultaţi de la sol, iar paraşutele nu au avut distanţa necesară pentru a se deschide.

„Din cauza înălţimii insuficiente, paraşutele nu s-au deschis”

„Din cauza înălţimii insuficiente, paraşutele nu s-au deschis, iar trei membri ai echipajului au suferit răni incompatibile cu supravieţuirea”, a comunicat Ministerul rus al Apărării, citat de agenţia RIA Novosti, potrivit Mediafax.

Autorităţile militare încearcă să afle cauzele activării sistemului de catapultare.

În decembrie 2016, un alt avion militar rus, un Tupolev Tu-154, care transporta membri ai Corului Armatei Roșii s-a prăbușit în Marea Neagră, la puțin timp după ce a decolat din Adler (sud), provocând moartea a 92 de persoane.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase