Home » D:News » Noi imagini cu un bombardier chinezesc și o rachetă misterioasă sugerează că țara ar avea capabilități hipersonice

Noi imagini cu un bombardier chinezesc și o rachetă misterioasă sugerează că țara ar avea capabilități hipersonice

Publicat: 12.11.2020

Noi detalii surprinse în imagini recente sugerează că, de fapt, China dezvoltă o armă hipersonică, una care ar putea avea un motor aeroreactor.

Imaginile surprinse recent par să arate o aeronavă chinezească H-6N purtătoare de rachete, în timp ce transportă o rachetă supradimensionată sub fuzelaj.

Deși mai multe detalii sunt vizibile acum, forma și mărimea generală a rachetei sunt foarte similare, dacă nu chiar identice, cu ce a putut fi observat într-o altă filmare care a apărut pe rețelele de socializare luna trecută. Elementele care pot fi văzute acum sugerează un design hipersonic, care ar putea fi nuclear sau aeroreactor.

GALERIE FOTO

Un motor aeroreactor presupune ca jetul reactiv să se formeze prin arderea carburantului folosind aerul atmosferic.

Imaginile au apărut mai întâi pe Weibo, dar au fost șterse între timp

Imaginile au apărut inițial la data de 5 noiembrie pe rețeaua de microblogging Twitter. Filmarea a fost publicată pe rețeaua de socializare Weibo din China, însă pare să fi fost ștearsă între timp de pe acea platformă.

Încărcătura de sub aeronavă pare să fie de aceeași lungime generală ca cea văzută într-o filmare apărută în octombrie. Racheta pare să aibă o lungime de 12 metri, sau în jur de o treime din lungimea unei aeronave H-6N purtătoare de rachete. Secțiunea carlingii seamnănă izbitor cu un fel de vehicul hipersonic.

Un design aeroreactor imens capabil să atingă o viteză foarte mare

Din ceea ce poate fi văzut în noile imagini, există posibilitatea ca ceea ce vedem să fie, de fapt, un design aeroreactor imens capabil să atingă o viteză foarte mare. Anumite trăsături par similare cu un vehicul hipersonic de cercetare numit Jia Geng No. 1. Imagini cu acest vehicul au apărut pentru prima oară anul trecut, potrivit The Drive.

Jia Geng No. 1, dezvoltat de Academia Aerospațială a Universității Xiamen împreună cu Lingkong Tianxing Technology pentru cercetare hipersonică, ar avea doar puțin peste 9 metri în lungime, însemnând că ar fi mai scurt decât aeronavele H-6N purtătoare de rachete. Aceeași formă generală a fost văzută și în cazul altor vehicule aeroreactoare pentru cercetare hipersonică, precum X-43 de la NASA, dar și vehicule de luptă, cum ar fi Kh-90 al Uniunii Sovietice, care nu a fost niciodată folosit.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Un bombardier B-52 ar putea fi folosit până în 2097

Intervenție spectaculoasă în SUA. Incendiile de vegetație sunt stinse de „bombardiere cu apă”

Bombardiere strategice ruse, interceptate de avioane militare americane, la frontiera dintre Rusia şi SUA

Scafandrii au descoperit rămăşiţele unui bombardier britanic ce s-a prăbuşit în urmă cu 70 de ani – VIDEO

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase