Home » D:News » 29 de milioane de doze de vaccin AstraZeneca, ascunse într-o fabrică din Italia

29 de milioane de doze de vaccin AstraZeneca, ascunse într-o fabrică din Italia

29 de milioane de doze de vaccin AstraZeneca, ascunse într-o fabrică din Italia
Credit foto: Shutterstock
Publicat: 25.03.2021

29 de milioane de doze de vaccin AstraZeneca ar fi ascunse într-o fabrică din Italia, lângă Roma. O anchetă a Uniunii Europene arată că o parte dintre acestea ar fi fost destinate exportului către Marea Britanie.

Comisia Europeană i-a cerut premierului italian să verifice câteva loturi de vaccin într-o fabrică din Anagni, o localitate de lângă Roma.

Premierul Mario Draghi l-a informat pe ministrul Sănătății, Roberto Speranza, care a trimis un control la sfârșitul săptămânii trecute.

În fabrică sunt 29 de milioane de doze de vaccin AstraZeneca pregătite pentru a fi trimise în Regatul Unit și descoperite de autoritățile italiene în urma anchetei declanșate de Comisia Europeană.

O cantitate de vaccinuri pentru care Bruxelles și Londra sunt într-o luptă continuă

Informația a apărut în „La Stampa”, care afirmă că „manevrele Astrazeneca” au fost descoperite în urma vizitei lui Thierry Breton, comisar european pentru piața internă.

Fabrica poate produce 5-6 milioane de doze de vaccin pe lună și a început producția în septembrie anul trecut. Potrivit surselor UE, parte din aceste doze „este foarte probabil să fi fost trimisă în Regatul Unit”, dar procesul a fost întrerupt în 1 februarie, când a intrat în vigoare regulamentul UE privind controlul exporturilor, potrivit Mediafax.

Cele 29 de milioane de doze de ser reprezintă o cantitate de vaccinuri pentru care Bruxelles și Londra sunt într-o luptă continuă.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase