Home » D:News » Primul zbor spațial complet civil din istorie. Echipajul care va fi lansat pe orbită cu o navă SpaceX

Primul zbor spațial complet civil din istorie. Echipajul care va fi lansat pe orbită cu o navă SpaceX

Primul zbor spațial complet civil din istorie. Echipajul care va fi lansat pe orbită cu o navă SpaceX
Sursa foto: SpaceX
Publicat: 03.04.2021

Un profesor de liceu și un analist de date au fost aleși marți să completeze un echipaj format din patru membri pentru o lansare pe orbită cu o navă SpaceX, planificată la sfârșitul acestui an, acesta fiind primul zbor spațial complet civil din istorie, relatează Reuters.

Cei doi astronauți au fost prezentați la un briefing transmis în direct de la Centrul Spațial Kennedy din Florida de șeful zborurilor spațiale cu echipaj uman de la SpaceX, Benji Reed, și antreprenorul miliardar Jared Isaacman, care a conceput misiunea parțial ca o acțiune caritabilă.

Isaacman, fondatorul și CEO-ul companiei de comerț electronic Shift4 Payments, a plătiti o sumă nespecificată, dar probabil foarte mare, colegului său miliardar și proprietar al SpaceX Elon Musk, pentru a zbura el însuși și alte trei persoane, pe orbită, la bordul unei capsule SpaceX Crew Dragon.

Cât va dura zborul spațial?

Zborul, programat nu mai devreme de 15 septembrie, va dura trei până la patru zile.

Denumită Inspiration4, misiunea este concepută în primul rând pentru a crește gradul de conștientizare și sprijin pentru una dintre cauzele preferate ale lui Isaacman, Spitalul pentru Copii St. Jude, un centru pentru cancer pediatric, căruia i-a acordat 100 de milioane de dolari.

Asumându-și rolul de „comandant” al misiunii, Isaacman a ales-o în februarie pe Haley Arceneaux, 29 de ani, supraviețuitor al cancerului osos și pacient de odinioară la spitalul din Tennessee, acum asistentă medicală, drept primul membru al echipajului, potrivit Mediafax.

Toți cei patru vor fi supuși unui antrenament intens

Chris Sembroski, 41 de ani, angajat în industria aerospațială din Seattle și veteran al Forțelor Aeriene din SUA, a fost selectat prin intermediul unei loterii care a atras 72.000 de solicitanți și a strâns 113 milioane de dolari în donații pentru St. Jude. Sian Proctor, în vârstă de 51 de ani, profesor la South Mountain Community College din Phoenix, Arizona și antreprenor, cândva candidat pentru a fi astronaut NASA, a fost ales separat printr-un concurs online organizat de Shift4 Payments.

Toți cei patru vor fi supuși unui antrenament intens, modelat după cel al astronauților NASA. Misiunea Inspiration4 nu este singura misiune cu echipaj complet civil în pregătire.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase