Home » D:News » Principalele riscuri pentru copii: internetul în exces și informațiile false

Principalele riscuri pentru copii: internetul în exces și informațiile false

Principalele riscuri pentru copii: internetul în exces și informațiile false
Sursa foto: Unsplash
Publicat: 07.04.2021

Utilizarea excesivă a internetului, informațiile false și hărțuirea on-line sunt principalele riscuri pentru copii în perioada pandemiei. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de Organizația Salvați Copiii în România.

Utilizarea excesivă a tehnologiei (54,7%), informaţiile false (39,5%), hărțuirea on-line (25,8%), publicarea și distribuirea datelor personale (22,6 %) sunt principalele riscuri resimțite de copii pe internet în perioada pandemiei, arată datele studiului „Impactul Covid-19 asupra copiilor din România” realizat de Organizația Salvați Copiii, în urma consultării a 5.000 de copii din ciclurile de învățământ primar, gimnazial și liceal.

Totodată, 32,4% dintre copiii participanți la studiu afirmă că au avut neînțelegeri cu părinții în ceea ce privește activitatea pe internet și timpul petrecut în mediul on-line.

Cele mai mari provocări pentru părinți

La rândul lor, părinții consideră că cele mai mari provocări întâmpinate în folosirea internetului în familie sunt legate de timpul excesiv petrecut online, lipsa abilităților digitale și gestionarea activității pe rețelele sociale.

În perioada următoare, realizatorii studiului vor organiza întâlniri cu părinții. Prin participarea la aceste conferințe, adulții vor avea oportunitatea de a-și face o imagine clară asupra metodelor prin care pot să transforme tehnologia într-un aspect firesc al vieții lor de familie, precizează reprezentanții Salvați Copiii.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase