Home » D:News » Contract militar cu o valoare record între Israel și Grecia

Contract militar cu o valoare record între Israel și Grecia

Contract militar cu o valoare record între Israel și Grecia
Credit foto: Shutterstock
Publicat: 20.04.2021

Israelul și Grecia au semnat un acord de achiziții în domeniul apărării cu o valoare record, despre care Israelul a declarat duminică că va întări legăturile politice și economice, în timp de forțele aeriene ale celor două țări au lansat un exercițiu comun.

Acordul include un contract de 1,65 miliarde de dolari pentru înființarea și operarea unui centru de instruire pentru Forțele Aeriene Elene de către contractantul de apărare israelian Elbit Systems, pe o perioadă de 22 de ani, a declarat ministerul israelian al apărării.

Centrul de instruire va fi modelat după academia de zbor din Israel și va fi echipat cu 10 avioane de antrenament M-346 produse de compania italiană Leonardo, a declarat ministerul.

Un parteneriat extins

Elbit va furniza kituri pentru modernizarea și operarea aeronavelor T-6 din Grecia și va oferi, de asemenea, instruire, simulatoare și suport logistic.

„Sunt sigur că (acest program) va actualiza capacitățile și va consolida economiile Israelului și Greciei și, astfel, parteneriatul dintre cele două țări ale noastre se va aprofunda la nivel de apărare, economic și politic”, a declarat ministrul israelian al Apărării Benny Gantz, potrivit Reuters.

Forțele aeriene israeliene și grecești au lansat duminică un exercițiu comun în Grecia.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase