Home » D:News » „Dezastru” în timpul unui eveniment religios din Israel. Zeci de oameni au murit și peste 100 au fost răniți

„Dezastru” în timpul unui eveniment religios din Israel. Zeci de oameni au murit și peste 100 au fost răniți

Publicat: 30.04.2021

Cel puţin 45 de persoane au murit în urma unui incident produs la un festival religios din Israel. Prim-ministrul Benjamin Netanyahu a vorbit despre un „dezastru”.

Cel puţin 45 de persoane au murit şi aproximativ 150 de persoane au fost rănite, unele fiind în stare critică. Mass-media din Israel spunea inițial că o tribună s-a prăbuşit la evenimentul religios, dar reprezentanţii serviciului de salvare au declarat că majoritatea rănilor s-au produs în busculadă.

Medicii au confirmat că zeci de oameni au murit la evenimentul Lag B’Omer din nordul Muntelui Meron, unde zeci de mii de evrei ultra-ortodocşi s-au adunat la mormântul unui înţelept din secolul al II-lea pentru comemorările anuale care includ o rugăciune ce ţine toată noaptea.

Adunarea a avut loc în ciuda recomandărilor autorităţilor

Şase elicoptere au fost chemate la faţa locului pentru a evacua răniţii, potrivit Magen David Adom. La faţa locului a fost amenajat un spital de campanie, relatează Mediafax.

Adunarea a avut loc în ciuda recomandărilor date de autorităţi de evitare a adunărilor numeroase. Sărbătoarea anuală la mormântul rabinului Shimon Bar Yochai a fost anulată anul trecut din cauza pandemiei.

Premierul în exerciţiu al Israelului, Benjamin Netanyahu, a anunţat că duminică va fi zi de doliu în memoria celor 45 de persoane care au murit în busculada produsă la un eveniment religios iudaic.

Zi de doliu în Israel

„Au avut loc scene care ne frâng inimile, oameni care au fost striviţi, inclusiv copii. Vreau ca duminică să fie zi de doliu naţional. Ne vom uni în durere cu familiile şi în rugăciune pentru cei răniţi”, a declarat Benjamin Netanyahu, citat de cotidianul Times of Israel.

„Vom efectua o investigaţie completă, serioasă, detaliată pentru a ne asigura că un astfel de dezastru nu se va repeta”, a subliniat Benjamin Netanyahu, care a vizitat locul tragediei.

Numeroase ţări, inclusiv arabe, au transmis condoleanţe Israelului în urma tragediei.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase