Home » D:News » Germania anunță că vrea să atingă neutralitatea climatică până în 2045

Germania anunță că vrea să atingă neutralitatea climatică până în 2045

Germania anunță că vrea să atingă neutralitatea climatică până în 2045
Sursa foto: Unsplash
Publicat: 10.05.2021

Guvernul cancelarului Angela Merkel a stabilit obiectivele reducerii cu 65% a emisiilor poluante până în 2030 şi atingerii neutralităţii climatice până în 2045.

Până acum, Germania avea obiectivele diminuării emisiilor poluante cu 55% până în 2030, comparativ cu situaţia din 1990, şi atingerii neutralităţii climatice în 2050.

Obiective ambiţioase, dar fezabile

„Sunt obiective ambiţioase, dar fezabile. Legea privind protejarea climei stabileşte un cadru. Dar sarcinile nu vor fi uşoare. Vrem reducerea cu 65% a emisiilor poluante până în 2030 şi atingerea neutralităţii climatice în 2045. Aceasta este o sarcină corectă şi pentru noile generaţii”, a declarat Olaf Scholz, ministrul german de Finanţe, într-o conferinţă de presă organizată alături de ministrul Mediului, Svenja Schulze, potrivit Mediafax.

„Problema centrală a creşterii economice şi a viitorului Germaniei depinde de energii regenerabile. Nu am reuşit acest lucru până acum”, a subliniat Olaf Scholz.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase