Home » D:News » FDA a autorizat vaccinul Pfizer-BioNTech pentru copiii cu vârste între 12 și 15 ani

FDA a autorizat vaccinul Pfizer-BioNTech pentru copiii cu vârste între 12 și 15 ani

FDA a autorizat vaccinul Pfizer-BioNTech pentru copiii cu vârste între 12 și 15 ani
O fiolă cu vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de Pfizer și BioNTech. Sursa foto: Profimedia
Publicat: 12.05.2021

Agenţia pentru Alimente şi Medicamente din Statele Unite (FDA) a autorizat vaccinul Pfizer-BioNTech pentru copiii cu vârste între 12 – 15 ani din SUA.

„Aceasta este o veste minunată”, a spus dr. Kristin Oliver, pediatru și expert în vaccinuri la Spitalul Mount Sinai din New York: „Am așteptat mult timp pentru a începe să protejăm copiii din această grupă de vârstă”, scrie The New York Time.

Vaccinul Pfizer-BioNTech era autorizat până acum în urgență pentru adolescenții cu vârsta de 16 ani şi peste.

După aprobarea FDA, Comitet Consultativ al Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor trebuie să se întrunească pentru a face recomandări privind utilizarea vaccinului la copiii cu vârsta cuprinsă între 12 și 15 ani. Dacă aprobă vaccinul, așa cum este de așteptat, imunizările pot începe imediat.

Vaccinul este eficient pentru copii

Studiile clinice au arătat că vaccinul este eficient pentru copii.

Preşedintele Joe Biden spunea că, după autorizarea de către FDA, „vom fi gata să acţionăm imediat” și circa 20.000 de farmacii vor putea vaccina adolescenţii în zilele următoare, potrivit Mediafax.

Prima ţară care a autorizat vaccinul pentru această grupă de vârstă a fost Canada. Agenţia Europeană pentru Medicamente (EMA) studiază extinderea vaccinului Pfizer pentru adolescenţi.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase