Home » D:News » Pandemia ar putea amplifica obezitatea la copii, una dintre cele mai îngrijorătoare tendințe

Pandemia ar putea amplifica obezitatea la copii, una dintre cele mai îngrijorătoare tendințe

Publicat: 15.05.2021
Pandemia ar putea amplifica obezitatea la copii, una dintre cele mai îngrijorătoare tendințe
Sursa foto: Patrick Fore via Unsplash

Pandemia ar putea amplifica una dintre cele mai îngrijorătoare tendințe: creșterea obezității la copii, spune dr. Hans Henri P. Kluge, directorul regional al OMS pentru Europa.

Rata mare de obezitate infantilă este alarmantă, se arată într-un raport al biroului regional al OMS, publicat marţi.

În unele țări europene, 1 din 3 copii cu vârsta cuprinsă între 6 și 9 ani este supraponderal sau obez. Țările mediteraneene au cele mai mari rate de obezitate, dar situația de acolo începe să se îmbunătățească.

Acestea sunt câteva dintre concluziile noului raport OMS, ce conține date pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6 și 9 ani în 36 de țări.

Una dintre cele mai îngrijorătoare tendințe din regiunea europeană

„COVID-19 ar putea amplifica una dintre cele mai îngrijorătoare tendințe din regiunea europeană a OMS: creșterea obezității la copii”, a declarat dr. Hans Henri P. Kluge, directorul regional al OMS pentru Europa, potrivit Mediafax.

„A fi supraponderal sau obez este direct asociat cu boli netransmisibile care pun viața în pericol, cum ar fi bolile cardiovasculare, diabetul și cancerul. Ceea ce trebuie să facem este să punem în aplicare politici științifice și bazate pe date care pot ajuta la reducerea obezității la copii, promovând în același timp diete mai sănătoase și activitate fizică”, a adăugat dr. Kluge.

Pandemia de COVID-19 va avea probabil un impact negativ asupra nivelului de obezitate infantilă în regiunea europeană a OMS. Închiderea școlilor poate avea impact asupra accesului copiilor la mesele școlare și la activitatea fizică, sporind inegalitățile. Prin urmare, strategiile de prevenire a obezității la copii ar trebui să rămână o prioritate în timpul pandemiei.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase