Home » D:News » Expert în sănătate: Relaxarea este oportună, însă nu oferă facilități persoanelor vaccinate

Expert în sănătate: Relaxarea este oportună, însă nu oferă facilități persoanelor vaccinate

Expert în sănătate: Relaxarea este oportună, însă nu oferă facilități persoanelor vaccinate
Sursa foto: Unsplash
Publicat: 17.05.2021

Expertul în sănătate publică Răzvan Cherecheș susține că măsurile anunțate de președintele Klaus Iohannis privitoare la anularea unor măsuri anti-COVID sunt corecte, dar nu complete, deoarece nu oferă facilități suplimentare persoanelor vaccinate.

Răzvan Cherecheș consideră că renunțarea la purtarea măștilor de protecție în exterior este oportună. Singura problemă este că nu oferp facilități persoanelor vaccinate, mai spune expertul.

„Este foarte bine că se renunță la măști în spațiile deschise (cu excepția spațiilor deschise aglomerate, nu există dovezi care să arate transmitere semnificativă în exterior). Persoanele vaccinate ar trebui să poată renunța la măști și în spațiile interioare (evenimente, spectacole, săli de sport, …) – vedeți decizia CDC în SUA. Relaxarea actuală este oportună și corectă – problema este că nu se oferă facilități suplimentare persoanelor vaccinate, care să mențină ritmul de vaccinare și să ne protejeze de restricțiile posibile din toamnă datorită valului 4”, a spus Răzvan Cherecheș.

Controverse după un alt mesaj

Explicațiile au fost făcute după ce anterior, un alt mesaj al lui Cherecheș a stârnit numeroase comentarii. S-ar putea să nu fi fost suficient de clar în postarea mea anterioară, a spus Cherecheș. Inițial, specialistul a scris următorul mesaj pe rețeaua de socializare.

„Corect = renunțarea la măști pentru cei vaccinați (CDC în SUA). Incorect = renunțarea la măști în exterior pentru toată lumea (România). Dacă le dai studenților un test și le dai 10 tuturor, indiferent dacă au învățat 10 ore sau nu au învățat deloc – nimeni nu va mai învăța nimic pentru testul următor. Liderii noștri nu au curajul și responsabilitatea să ia deciziile corecte, sunt prea preocupați să nu se supere oamenii! Relaxarea purtării măștii pentru toți va duce la scăderea ritmului de vaccinare și va induce ideea falsă că lucrurile au revenit la normal! Relaxarea regulilor doar pentru cei vaccinați ar fi dus la confirmarea comportamentului responsabil (vaccinarea) și i-ar fi stimulat pe restul să se vaccineze.”

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase