Home » D:News » Noul prototip Tesla poate merge cu 320 km pe oră și are un spoiler retractabil

Noul prototip Tesla poate merge cu 320 km pe oră și are un spoiler retractabil

Publicat: 19.05.2021

În timp ce mulți așteaptă ca Tesla Model S Plaid să intre în sfârșit pe piață, compania testează o nouă variantă de înaltă performanță a sedanului complet electric pe circuitul Laguna Seca din California.

Având culoarea roșie, noua variantă vine echipată cu o „aripă reglabilă încorporată în portbagaj”, ceea ce sugerează interesul Tesla pentru performanțele mașinilor sport. Timpii înregistrați de noul model S Plaid în jurul Lagunei Seca sunt extrem de impresionanți, fiind cei mai buni din clasa sa, potrivit Intersting Engineering.

Cu toate acestea, nu se știe dacă spoilerul retractabil se va regăsi și în modelul complet de producție.

Noul model Plaid poate rula cu până la 322 km / oră, având o autonomie de 628 de kilometri. Poate ajunge de la 0 la 97 km / oră în 1,99 secunde și are 1.020 cai putere. Este programat să fie livrat în august sau septembrie, potrivit site-ului Tesla.

Concurenta Aspark Owl, cea mai rapidă electrică de lux

Compania antreprenorului miliardar Elon Musk nu este singurul producător auto important care lansează vehicule electrice de înaltă performanță.

Compania Aspark din Osaka, Japonia, a proiectat un vehicul de top. Denumită Aspark Owl, noua mașină electrică va fi produsă în numai 50 de unități pentru întreaga lume, la un preț de aproximativ 3,2 milioane de dolari fiecare. Având o putere incredibilă de 1.984 de cai, acest vehicul electric rapid de lux folosește patru motoare electrice, combinate cu un pachet de baterii litiu-ion de 64 kWh care oferă o autonomie de 450 de kilometri.

Producătorii japonezi susțin că mașina lor poate face un salt de la 0 până la aproximativ 100 km / oră în mai puțin de 1,7 secunde, un record pe care Tesla Plaid S este posibil să nu îl depășească.

Spoilerul Tesla Model S Plaid, răspuns la Lucid Air

Lucid Motors, o altă companie de vehicule complet electrice, a promis un sedan de lux de 1.080 cai putere, într-o provocare inginerească atât pentru Tesla, cât pentru Porsche. Vehiculul Lucid Air este elegant și minimalist, fiind inspirat din berlinele germane. Poate parcurge 400 de metri în aproximativ 9,9 secunde, depășind Porsche Taycan și Tesla Model S, deși varianta Tesla echipată cu spoilerul ar putea schimba acest fapt.

Totodată, Air are în prezent un coeficient de rezistență de numai 0,21, fiind considerată cea mai aerodinamică mașină electrică de lux din lume.

Lucid Motor a declarat că autonomia modelului va fi de 830 km pe încărcare, cu 480 km disponibili după o încărcare de numai 30 de minute.

Tesla se va confrunta cu o concurență puternică din partea unor nume noi și vechi din industria auto, cum ar fi Porsche și Lucid Motors, întrucât tot mai mulți producători de autovehicule se concentrează pe mașinile electrice.

Vă recomandăm să citiți și:

O mașină Tesla a ajutat poliția să prindă un bărbat care comitea infracțiuni din ură

Elon Musk: Tesla poate fi cumpărată cu bitcoin

Nio, rivalul din China al Tesla, dezvăluie noul model ET7 cu o autonomie de peste 900 de kilometri

Cum se conduce singură o mașină Tesla între San Fracisco și Los Angeles

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase