Home » D:News » Moderna anunță că vaccinul său împotriva COVID-19 este eficient și pentru copii

Moderna anunță că vaccinul său împotriva COVID-19 este eficient și pentru copii

Moderna anunță că vaccinul său împotriva COVID-19 este eficient și pentru copii
Credit foto: Shutterstock
Publicat: 27.05.2021

Moderna devine al doilea producător de vaccin anti-COVID-19 care anunţă rezultate reuşite ale testelor în cazul populaţiei tinere, cu vârsta cuprinsă între 12 şi 18 ani.

Vaccinarea în masă a copiilor împotriva COVID-19 este din ce în ce mai aproape, deoarece Moderna a devenit cel de-al doilea producător care a a demonstrat că vaccinul său poate opri transmiterea virusului la persoanele cu vârste cuprinse între 12 şi 18 ani.

Vaccinul Pfizer/BioNTech a primit deja aprobarea de urgenţă pentru adolescenţii cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani în Statele Unite, după ce studiile sale au demonstrat o eficacitate mai bună decât în cazul categoriei de vârstă 16-25 ani. Acum a început un nou studiu pentru copiii mici, de la şase luni la 11 ani.

Rezultatele ambelor companii sugerează că imunizarea în masă a şcolarilor ar putea fi posibilă anul acesta, începând din Statele Unite, ceea ce, teoretic, ar putea pune capăt anxietăţii părinţilor, elevilor şi profesorilor şi ar permite şcolilor să funcţioneze normal.

100% eficient în studiile realizate în cazul tinerilor

Pfizer a solicitat autorizaţie de utilizare de urgenţă pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 12 şi 15 ani în Europa la sfârşitul lunii aprilie, potrivit Mediafax.

AstraZeneca a început primul studiu care utilizează un vaccin anti-COVID-19, în februarie, cu scopul de a înscrie 300 de voluntari cu vârsta cuprinsă între şase şi 18 ani, în patru locaţii din Londra, Oxford, Bristol şi Southampton.

La fel ca Pfizer, Moderna spune că vaccinul său a fost 100% eficient în studiile realizate în cazul tinerilor. Într-un studiu efectuat pe 3.700 de tineri cu vârste cuprinse între 12 şi 18 ani, nu au existat cazuri simptomatice de COVID-19 în rândul celor care au primit două doze de vaccin.

Compania spune că nu au existat efecte secundare grave, ci s-au limitat la dureri de braţe şi dureri de cap, oboseală, mialgie şi frisoane după a doua doză. Toţi cei care au participat vor fi monitorizaţi în următoarele 12 luni pentru a fi siguri că nu există efecte pe termen lung.

„Suntem optimişti că ARNm-1273 este extrem de eficient în prevenirea COVID-19 la adolescenţi. Este deosebit de interesant să vezi că vaccinul Moderna anti-COVID-19 poate preveni infecţia cu Sars-CoV-2”, a declarat Stéphane Bancel, director executiv al Moderna.

„Vom prezenta aceste rezultate FDA SUA şi autorităţilor de reglementare la nivel global la începutul lunii iunie şi vom solicita autorizarea. Ne menţinem angajamentul de a ne ajuta să punem capăt pandemiei COVID-19”, a adăugat acesta.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase