Home » D:News » Tratament cu  un nou anticorp monoclonal pentru bolnavii COVID, recomandat de Agenţia Europeană a Medicamentul

Tratament cu  un nou anticorp monoclonal pentru bolnavii COVID, recomandat de Agenţia Europeană a Medicamentul

Publicat: 27.05.2021
Tratament cu  un nou anticorp monoclonal pentru bolnavii COVID, recomandat de Agenţia Europeană a Medicamentul
Principala problemă cu originea coronavirusului este faptul că e foarte greu de explicat modul în care un coronavirus care ar fi apărut în lilieci de la sute de kilometri depărtare a reușit să ajungă în Wuhan. / Credit foto: Shutterstock

Agenţia Europeană a Medicamentul recomandă folosirea unui nou anticorp monoclonal, Sotrovimab, în tratamentul bolnavilor de COVID-19. Acesta a avut o eficacitate de 85% în prevenirea deceselor, la testare.

Medicamentul, care se administrează sub formă de perfuzie, poate fi folosit de adulţii şi copiii de peste 12 ani, care au mai mult de 40 de kilograme. Ei nu trebuie să fie deja într-o formă gravă a bolii, să primească oxigen, dar să aibă riscul de a face complicaţii.

Ţările membre, inclusiv România, pot lua decizia de a folosi acest tratament.

România are în protocolul de tratament folosirea anticorpilor monoclonali în maximum trei zile de la debutul simptomelor. Acestea sunt cele mai avansate tratamente în acest moment.

Promisiuni de investiții în tratamente pentru bolnavii de COVID-19

Oamenii de ştiinţă nu au renunţat să facă cercetări. Tot ce s-a folosit până acum au fost medicamente concepute pentru alte afecţiuni şi care au fost testate în ultimul an şi jumătate pentru bolnavii de COVID-19.

Comisia Europeană a promis că va investi în noile tratamente pentru COVID-19 şi că, până în toamnă, vom avea trei noi medicamente, posibil cinci până la sfârşitul anului.

Noile medicamente ar trebui să îi ajute şi pe cei care au simtome de COVID-19 pe termen lung.

 

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase