Home » D:News » Oraşul din două ţări. „De fiecare dată când mă duc la toaletă trebuie să traversez graniţa”

Oraşul din două ţări. „De fiecare dată când mă duc la toaletă trebuie să traversez graniţa”

Oraşul din două ţări. „De fiecare dată când mă duc la toaletă trebuie să traversez graniţa”
Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 31.05.2021

Linia de frontieră dintre Belgia şi Olanda trece prin mai multe clădiri, atât private, cât şi publice. În Baarle poţi să te uiţi la televizor din Olanda şi să mergi în dormitor, în Belgia.

Julien Leemans din oraşul Baarle trece graniţa fără să plătească vama, doar mergând dintr-o cameră în alta. Graniţa de stat dintre Belgia şi Olanda trece exact prin casa lui.

„De fiecare dată când mă duc la toaletă trebuie să traversez graniţa, din fericire nu există control vamal”, a spus acesta.

Între Belgia şi Olanda există zeci de puncte de trecere a frontierei. Graniţa este marcată peste tot cu cruciuliţe albe şi trece de-a curmezişul oraşului, cafenelelor, magazinelor şi chiar a locuiţelor private.

„Tu trăieşti în ţara în care se află uşa ta de intrare”

„Anul 1198 este foarte important pentru noi, pentru că atunci ducele Henric a dat terenul din Baarle lordului Breda în arendă, dar lordul Breda nu a primit decât terenul care nu era cultivat. Parcelele cultivate ducele Henric le-a păstrat pentru el”, a afirmat Julien Leemans, potrivit Mediafax.

Zicala în oraş este: „Tu trăieşti în ţara în care se află uşa ta de intrare”.

Baarele este o localitate din Brabant la frontiera între Țările de Jos și Belgia. Este divizată între cele două țări și este reprezentată de comunele Baarle-Hertog în Belgia și Baarle-Nassau în Țările de Jos. Frontiera dintre acestea este foarte complexă, fiecare parcelă aparținând unei sau altei țări.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase