Home » D:News » Camere de relaxare pentru personalul stresat de la Amazon

Camere de relaxare pentru personalul stresat de la Amazon

Camere de relaxare pentru personalul stresat de la Amazon
Sursa foto: Glenn Carstens-Peters via Unsplash
Publicat: 02.06.2021

Amazon intenționează să pună „camere de wellness” în depozitele sale, astfel încât lucrătorii stresați să poată sta în interior și să vizioneze videoclipuri despre relaxare, relatează BBC.

Într-un videoclip difuzat pe contul său de Twitter, Amazon a spus că „AmaZen” va ajuta personalul să se concentreze asupra sănătății mintale.

Dar compania a șters postarea după un val de reacții negative și ironice ale utilizatorilor de social media.

Compania a fost criticată în mod repetat cu privire la condițiile de muncă din unitățile sale. Amazon nu a răspuns la cererea BBC de comentarii.

În 17 mai, compania a anunțat o schemă numită WorkingWell, axată pe „activități fizice și mentale, exerciții de wellness și sprijin pentru alimentația sănătoasă” pentru personal. „În timpul schimburilor, angajații pot vizita stațiile AmaZen și pot viziona videoclipuri scurte, inclusiv meditații ghidate, afirmații pozitive, scene calmante cu sunete”, era descrierea cabinelor Zen.

Cabină de relaxare „de dimensiunea unui sicriu”

În videoclipul de pe Twitter acum șters, cabina apărea ca având suficient spațiu pentru un scaun, o mică masă de computer pe un perete și câteva plante mici în ghivece pe rafturi. Panoul superior era pictat ca un cer albastru cu nori.

Site-ul de știri Motherboard a descris camera ca fiind o „cabină de dimensiunea unui sicriu în mijlocul unui depozit Amazon„.

Unii utilizatori s-au grăbit să distribuie videoclipul și au criticat gigantul tehnologic pentru ceea ce a fost etichetat drept o „cabină de plâns” sau o practică de lucru „distopică”.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase