Home » D:News » Clasamentul celor mai tari străzi din lume

Clasamentul celor mai tari străzi din lume

Clasamentul celor mai tari străzi din lume
Sunset Boulevard, Los Angeles, SUA. Sursa foto: Shutterstock
Publicat: 16.06.2021

Clasamentul celor mai tari străzi din lume, întocmit de Time Out și citat de CNN, este condus de Smith Street din Melbourne, Australia, cunoscută pentru magazinele sale independente, barurile gay, muzica live și restaurante.

Cele mai tari străzi din lume” au fost selectate de aproximativ 27.000 de locuitori ai orașelor din întreaga lume. Pentru a primiele zece străzi, editorii Time Out de la fiecare destinație au studiat străzile sugerate, concentrându-se pe mîncare, băuturi, ofertele culturale și de viață de noapte ale nominalizatelor. Echipa a analizat, de asemenea, modul în care fiecare stradă cultivă un sentiment de comunitate, care a fost mai important ca niciodată în pandemie.

Numărul doi pe listă este Passeig de Sant Joan din Barcelona. Strada spaniolă nu este la fel de faimoasă ca Las Ramblas, ​​dar este cunoscut pentru că este unul dintre primele coridoare verzi ale orașului – are piste pentru biciclete, trotuare largi, copaci și o mulțime de bănci. În prezent, găzduiește și piața alimentară Mercat de l’Abaceria.

Una dintre cele mai renumite străzi ale orașului Los Angeles

Pe locul trei pe listă se află South Bank din Londra, o arteră plină de viață a Tamisei, care găzduiește Teatrul Național din Londra și Teatrul Globe al lui Shakespeare. Strada este, de asemenea, cunoscută pentru priveliștea asupra catedralei St. Paul și are o mulțime de restaurante, baruri și terase, potrivit Mediafax.

Arta stradală a fost cea care a adus San Isidro din Havana pe locul patru din listă, iar pe locul cinci se află Sunset Boulevard din Los Angeles, una dintre cele mai renumite străzi ale orașului.

Clasamentul este completat de: 6. Witte de Withstraat, Rotterdam, Olanda; 7. Rua Três Rios, São Paulo, Brazilia; 8. Haji Lane, Singapore; 9. Rua Rodrigues de Faria, Lisabona, Portugalia; 10. Calle Thames, Buenos Aires, Argentina

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase