Home » D:News » Vremea până în luna iulie. Temperaturile vor ajunge peste cele normale pentru această perioadă

Vremea până în luna iulie. Temperaturile vor ajunge peste cele normale pentru această perioadă

Vremea până în luna iulie. Temperaturile vor ajunge peste cele normale pentru această perioadă
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 18.06.2021

Temperaturile medii vor urca peste cele normale pentru această perioadă în ultima decadă a lunii iunie și la începutul lunii iulie.

Administrația Națională de Meteorologie a publicat prognoza pe patru săptămâni.

Săptămâna 14.06.2021 – 21.06.2021

Cu excepția regiunilor vestice și nord-vestice, unde temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval, valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această perioadă, cu o abatere termică negativă mai accentuată în regiunile sud-estice.

Regimul pluviometric va fi excedentar în jumătatea estică a țării, iar în rest cantitățile de precipitații vor fi deficitare.

Săptămâna 21.06.2021 – 28.06.2021

Cu excepția regiunilor sud-estice, temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în extremitatea de vest a țării.

În jumătatea vestică a țării cantitățile de precipitații vor fi deficitare, iar în rest vor fi apropiate de cele nomale pentru această perioadă.

Săptămâna 28.06.2021 – 05.07.2021

Exceptând regiunile sud-estice, temperaturile medii ale aerului vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, mai ales în extremitatea de vest a țării, unde abaterea față de mediile săptămânale va fi mai accentuată.

Regimul pluviometric va fi în general deficitar în jumătatea vestică a țării, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, potrivit Mediafax.

Săptămâna 05.07.2021 – 12.07.2021

Valorile termice vor fi ușor mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, în regiunile vestice, iar în rest se vor situa în jurul celor normale pentru această perioadă.

Cantitățile de precipitații estimate pentru acest interval vor fi excedentare în toate regiunile, dar mai ales în zonele montane.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase