Home » D:News » Faleza din Galați, cea mai lungă de pe malul Dunării, modernizată cu fonduri europene

Faleza din Galați, cea mai lungă de pe malul Dunării, modernizată cu fonduri europene

Faleza din Galați, cea mai lungă de pe malul Dunării, modernizată cu fonduri europene
Faleza Dunării din Galați. Credit foto: Shutterstock
Publicat: 19.06.2021

Faleza Dunării din orașul Galați va fi modernizată în cadrul unui proiect al Primăriei. Este cea mai lungă și spectaculoasă faleză de pe malul Dunării și, totodată, principala zonă de promenadă din orașul Galați.

Primăria municipiului Galați anunță că a început procedurile pentru modernizarea și punerea în valoare ale Falezei Dunării.

Concret, a fost lansat licitația pentru atribuirea contractului privind serviciile de proiectare și autorizațiile din proiectul „Revitalizarea turismului din Galați, prin valorificarea durabilă a elementelor de patrimoniu cultural și natural de pe Faleza Dunării”.

„Este un pas important pe care îl facem pentru ca această zonă emblematică a orașului, atât de îndrăgită de către gălățeni și de către vizitatori să fie pusă în valoare și să devină mult mai atractivă. Să avem astfel o zonă spectaculoasă la malul Dunării pentru petrecerea timpului liber într-un mod cât mai plăcut, îmbinând un circuit cultural dat de monumentele de for public, unul sportiv și unul de promenadă. Totul pentru că Faleza Dunării de la Galați merită să devină pe viitor un reper turistic apreciat”, a declarat primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu.

Faleza Dunării din Galați are o lungime de aproximativ trei kilometri

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 19 iulie, iar valoarea estimată a contractului este de aproape 2 milioane de lei, fonduri europene. Durata de realizare a contractului este de 8 luni, potrivit Mediafax.

În paralel, se desfășoară procedurile de actualizare a Planului Urbanistic Zonal pentru Faleza Dunării, iar gălățenii pot transmite edililor opiniile și propunerile lor. De asemenea, Primăria și Consiliul Județean au semnat un protocol pentru realizarea unui amplu proiect cu finanțare europeană pentru reabilitarea întregii faleze.

„Primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu, și președintele Consiliului Județean Galați, Costel Fotea, au semnat anul trecut un acord de parteneriat pentru realizarea proiectului Revitalizarea turismului din Galați, prin valorificarea durabilă a elementelor de patrimoniu cultural și natural de pe Faleza Dunării. Acesta urmează a fi depus pentru finanțare în perioada de programare 2021-2027, acordul de parteneriat fiind parte integrantă a contractului de finanţare”, au anunțat autoritățile gălățene.

Pentru modernizarea Falezei se va face o investiție de cel puțin 100 de milioane de lei, fiind vorba de fonduri europene. Faleza Dunării este proprietatea publică a municipiului Galați și principalul loc de promenadă pentru locuitorii orașului, având o lungime de aproximativ trei kilometri și o suprafață totală de aproximativ 200.000 metri pătrați.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase