Home » D:News » Zeci de obiective din Maramureș, incluse în Ruta Cultural Turistică a patrimoniului muzeal din România

Zeci de obiective din Maramureș, incluse în Ruta Cultural Turistică a patrimoniului muzeal din România

Publicat: 13.03.2021
Zeci de obiective din Maramureș, incluse în Ruta Cultural Turistică a patrimoniului muzeal din România
Sursa foto: Shutterstock

34 de muzee și case memoriale din Maramureș au fost incluse în „Ruta Cultural Turistică a patrimoniului muzeal din România”. Acest lucru va contribui la promovarea obiectivelor turistice din nordul țării, susțin autoritățile.

Obiectivele turistice introduse în ruta culturală sunt în diferite zone ale județului Maramureș. Este vorba despre muzee și case memoriale care atrag vizitatori.

„Legătura oamenilor cu aceste locuri minunate în care trăim”

„Cele 34 de muzee și case memoriale sunt răspândite în toate zonele din Maramureș și îi ajută pe vizitatori să intre în contact cu moștenirea noastră culturală și să înțeleagă mai bine legătura oamenilor cu aceste locuri minunate în care trăim. Includerea obiectivelor culturale maramureșene în Ruta Cultural Turistică a patrimoniului muzeal din România a fost posibilă după ce, la finalului anului trecut, ruta cultural turistică Drumul patrimoniului muzeal maramureșean, realizată de Consiliul Județean Maramureș, a fost recunoscută oficial de către Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului”, a anunțat Ionel Bogdan, președintele Consiliului Județean Maramureș, potrivit Mediafax.

În „Ruta Cultural Turistică a patrimoniului muzeal din România” mai sunt incluse obiective din județele Alba, Caraș-Severin, Constanța, Neamț, Satu Mare și Suceava.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase