Home » D:News » De ce lecturile şcolare îi îndepărtează pe copii de citit

De ce lecturile şcolare îi îndepărtează pe copii de citit

De ce lecturile şcolare îi îndepărtează pe copii de citit
Credit foto: Shutterstock
Publicat: 24.06.2021

Un studiu realizat de Universitatea Montreal arată că lecturile şcolare îndepărtează copiii de citit, pentru că ei nu înţeleg lecturile obligatorii din programa şcolară.

Elevii nu înţeleg mereu ce citesc şi au preferinţe diferite de lectură, faţă de cele obligatorii din programa şcolară. Un studiu realizat de cercetătorii Universităţii Montreal arată că lecturile şcolare îi pot îndepărta de citit.

Ştefan este elev în clasa a VIII-a în Constanţa. Acesta spune că e atras de cărţile de istorie în timpul liber, însă nu îi plac lecturile obligatorii de la şcoală. De multe ori nu înţelege ce vor să spună autorii prin anumite figuri de stil.

„Cred că dacă am introduce cărţi mai moderne, care să fie apreciate de copil, ar dispărea acest sentiment, că mă simt forţat să citesc.”, a spus Ştefan Hortolomei.

Expert român în educație: lecturile obligatorii din programă sunt cele care îi dezvoltă

Alexandru Manda, expert în educaţie, nu e de acord cu renunţarea elevilor la cititul cărţilor din şcoală. El crede că lecturile obligatorii din programă sunt cele care îi dezvoltă cel mai mult pe elevi.

„Nu trebuie să uităm până la urmă care este moşternirea culturală a naţiunii române şi a poporului român. Îi încurajez să studieze ceea ce se află în prezent în programa şcolară.”, a spus Alexandru Manda, potrivit Mediafax.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase