Home » D:News » Valeriu Gheorghiță: În România sunt 44 de tulpini COVID -19, majoritatea autohtone

Valeriu Gheorghiță: În România sunt 44 de tulpini COVID -19, majoritatea autohtone

Valeriu Gheorghiță: În România sunt 44 de tulpini COVID -19, majoritatea autohtone
Credit foto: Shutterstock
Publicat: 25.06.2021

Președintele CNCAV, Valeriu Gheorghiță, a anunțat că în România sunt 44 de tulpini COVID-19, majoritatea fiind filiație epidemiologică de import, însă există și variante virale autohtone.

„Din datele furnizate de INSP, din secvențierile efectuate până pe 20 iunie, avem 44 de tulpini înregistrate pe teritoriul României, în nouă județe. Cele mai multe cazuri sunt raportate în județele Ilfov, Argeș și municipiul București. Ceea ce poate merită menționat e faptul că o parte dintre cazuri nu au un istoric relevant, sunt cazuri de origine autohtonă, mai degrabă decât cazuri de import”, anunță Valeriu Gheorghiță.

El precizează că cea mai bună măsură de prevenție este vaccinarea, respectarea regulilor de distanare socială și purtatul măștii de protecție.

Peste 45% din populația Bucureștiului este vaccinată împotriva COVID-19

Bucureștiul și alte șapte județe au peste 30% din populație vaccinată, cel mai mare coeficient fiind în Capitală – peste 45 la sută, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Potrivit colonelului Gheorghiță, cea mai mare rată de acoperire vaccinală este în municipiul București, de 45,14% din populația eligibilă de peste 12 ani imunizată.

Pe locurile următoare se află, în ordine, județul Cluj – cu 41,9%, Sibiu – 35,4%, Brașov – 33,2%, Timiș – 32%, Constanța – 31,9%, Alba – 30,9% și Ilfov – 30%.

În prezent, în România sunt 797 de centre de vaccinare active, cu 1.268 de fluxuri. În perioada următoare numărul de centre active se va reduce pentru a putea deservi activitățile din rural cu echipe mobile, potrivit lui Valeriu Gheorghiță.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase