Home » D:News » Virgin Galactic poate trimite turişti în spaţiu. Câți și-au făcut rezervare

Virgin Galactic poate trimite turişti în spaţiu. Câți și-au făcut rezervare

Virgin Galactic poate trimite turişti în spaţiu. Câți și-au făcut rezervare
Sursa foto: Virgin Galactic Twitter
Publicat: 29.06.2021

Virgin Galactic a obţinut aprobarea guvernului federal pentru a lua turişti în spaţiu, din New Mexico.

Jeff Bezos, de la Blue Origin, intenţionează să conducă propria rachetă în spaţiu pe 20 iulie, din Texas. „Apreciez că există multe speculaţii” cu privire la faptul dacă Branson va încerca să-l învingă pe Bezos în spaţiu, a declarat purtătorul de cuvânt al companiei, Valerija Cymbal, într-un e-mail. „Dar nu avem anunţuri despre planurile de zbor viitoare ale Virgin Galactic în acest moment”, potrivit CBSNews.

Spre deosebire de capsulele Blue Origin şi SpaceX, care sunt lansate de la sol de rachete reutilizabile, Virgin Galactic foloseşte o navă spaţială înaripată care se lansează dintr-un avion.

Virgin Galactic a finalizat al treilea zbor spaţial de succes în luna mai, în New Mexico. Nava spaţială, numită VSS Unity, transporta astronauţii CJ Sturckow şi Dave Mackay şi a fost ridicată la o altitudine de 55,45 mile de avionul VMS Eve. A fost pilotat de Kelly Latimer şi Michael Masucci. Călătoria a făcut din Sturckow prima persoană care a zburat vreodată în spaţiu din trei state diferite şi a făcut din New Mexico al treilea stat american care a lansat oamenii în spaţiul cosmic.

Virgin Galactic aspiră să devină prima linie spaţială comercială din lume

A fost primul zbor finalizat în doi ani pentru Virgin Galactic, care aspiră să devină prima linie spaţială comercială din lume. „Aprobarea de astăzi de către Administraţia Aviaţiei Federale a licenţei noastre complete de lansare comercială, coroborată cu succesul zborului nostru de testare din 22 mai, ne oferă încredere în timp ce ne îndreptăm către primul nostru zbor de testare complet echipat în această vară”, a declarat directorul executiv Michael Colglazier.

Peste 600 de persoane au rezervat deja o călătorie către spaţiu, potrivit Mediafax. Biletele costă iniţial 250.000 de dolari, dar se aşteaptă ca preţul să crească odată ce Virgin Galactic începe să accepte din nou rezervările.

Blue Origin nu a vândut încă bilete către public sau nu a indicat cât vor costa. Bezos va fi însoţit de fratele său şi de alţi doi pasageri în călătoria sa din 20 iulie, la cea de-a 52-a aniversare a primei aterizări umane pe lună.

Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase