Home » Știință » Miliardarul Jeff Bezos va zbura în spațiu împreună cu fratele său Mark

Miliardarul Jeff Bezos va zbura în spațiu împreună cu fratele său Mark

Miliardarul Jeff Bezos va zbura în spațiu împreună cu fratele său Mark
Mark Bezos și Jeff Bezos / Credit foto: Captură Youtube
Publicat: 09.06.2021

Fondatorul grupului Amazon, miliardarul Jeff Bezos, a anunțat că va călători în spațiu alături de fratele său Mark și de câștigătorul unei licitații. Primul zbor cu echipaj uman la bordul unei rachete Blue Origin va avea loc în 20 iulie.

„De când aveam cinci ani, am visat să călătoresc în spațiu. Pe 20 iulie, voi face acea călătorie cu fratele meu”, a anunțat Bezos, unul dintre cei mai bogați oameni de pe Terra.

Miliardarii Jeff Bezos, Elon Musk și Richard Branson au investit miliarde de dolari în dezvoltarea rachetelor, însă deținătorul Blue Origin va fi primul dintre cei trei care va călători efectiv în spațiu cu o rachetă dezvoltată de propria sa companie.

Nava spațială dezvoltată de Blue Origin, care este pregătită să îi transporte pe Bezos și pe alții, a efectuat 15 zboruri de testare, dintre care niciunul cu pasageri la bord.

Compania lui Jeff Bezos derulează o licitație în trei runde pentru desemnarea primului turist care va călători în spațiu. În prima rundă a licitației, derulată luna trecută, au fost primite peste 5.200 de oferte din 136 de țări, potrivit anunțului Blue Origin citat de Reuters.

Începutul unei noi ere: turismul spațial

Până la începutul acestei săptămâni, în runda a doua, cea mai mare ofertă a fost de 2,8 milioane de dolari. Prețul final al unui loc în capsula Shepard, concepută să transporte șase persoane, ar putea să fie însă mult mai mare. Licitaţia se va încheia pe 12 iunie cu cea de-a treia rundă.

Blue Origin are în plan să lanseze în 20 iulie racheta cu decolare verticală New Shepard, în prima excursie suborbitală care va da startul noii ere a călătoriilor spațiale comerciale private. Concepută să transporte autonom șase pasageri, capsula se va separa de rachetă când va atinge altitudinea de 75 de kilometri.

Își va continua ascensiunea până când va ajunge la o altitudine de peste 100 de kilometri, timp în care pasagerii vor experimenta pentru câteva minute condițiile de imponderabilitate și vor admira curbura Pământului. Apoi capsula își va începe coborârea, iar cele trei parașute mari din dotare o vor ajuta la frânare.

Potrivit Blue Origin, capsula dispune de șase ferestre de observare, de aproape trei ori mai înalte decât cele de pe un avion Boeing 747. Totodată, este cea mai mare folosită vreodată în spațiu.

Vă recomandăm să citiți și:

Cum va arăta transportul cu Virgin Hyperloop. Capsulele cu levitație magnetică vor atinge viteze de peste 1.200 km/h

Blue Origin protestează după ce NASA a acordat SpaceX un contract extrem de valoros

Jeff Bezos anunță că prima femeie pe Lună va fi transportată de Blue Origin, compania sa

SOLUŢIA fondatorului Blue Origin pentru a salva planeta

Mihaela STOICA
Mihaela STOICA
Mihaela Stoica a fost redactor-șef Descopera.ro între februarie 2015 - decembrie 2021, iar în prezent este colaborator al site-ului. Absolventă de Istorie, a fost mai întâi profesor. A intrat în presa online în 2006, la agenţia NewsIn. A lucrat apoi în redacţiile Adevărul şi Gândul, ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase