Home » D:News » Marea Britanie s-ar putea confrunta cu o criză alimentară în această vară

Marea Britanie s-ar putea confrunta cu o criză alimentară în această vară

Marea Britanie s-ar putea confrunta cu o criză alimentară în această vară
Sursa foto: Pixabay
Publicat: 03.07.2021

Marea Britanie s-ar putea confrunta cu o criză alimentară în această vară şi un colaps „inimaginabil” al lanţurilor de aprovizionare, după pandemie şi Brexit, au avertizat liderii din industrie.

Într-o scrisoare trimisă prim-ministrului Boris Johnson, reprezentanţii industriei au solicitat intervenţia personală pentru a permite accesul la forţa de muncă europeană prin introducerea vizelor de lucrător temporar pentru şoferii de camioane.

Un purtător de cuvânt al Guvernului a spus că, odată cu noul sistem de imigrare post-Brexit al ţării, industria alimentară ar trebui să caute să angajeze lucrători locali.

„Supermarketurile raportează deja că nu primesc stocurile de alimente aşteptate şi, ca urmare, este o risipă considerabilă”, a spus Richard Burnett, directorul executiv al Asociaţiei de transport rutier, care a coordonat scrisoarea.

Industria supermarketurilor britanice se bazează pe o armată de şoferi şi lucrători

Industria supermarketurilor britanice se bazează pe o armată de şoferi şi lucrători din depozite pentru a aduce produsele proaspete din câmpurile Europei pe rafturile sale, potrivit Mediafax.

Industria logistică a Marii Britanii fusese una dintre cele mai vocale în perioada premergătoare Brexit-ului, avertizând că şoferii de camioane nu vor mai veni în Marea Britanie dacă verificările la frontieră se vor accentua.

Pandemia a agravat problema după ce mulţi şoferi europeni care locuiau în Marea Britanie s-au întors în ţara lor de origine. În scrisoare se menţionează că intervenţia guvernului este acum singura modalitate de a evita „lanţurile critice de aprovizionare care eşuează la un nivel fără precedent şi de neimaginat”.

„Noul nostru sistem de imigrare bazat pe puncte arată clar că angajatorii ar trebui să se concentreze pe investiţiile în forţa noastră de muncă internă, în special pe cei care au nevoie să găsească un nou loc de muncă, mai degrabă decât să se bazeze pe forţa de muncă din străinătate”, a spus un reprezentant guvernamental.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase