Home » D:News » Prima ieșire în spațiu a astronauților chinezi care lucrează la stația spațială „Palatul Ceresc”

Prima ieșire în spațiu a astronauților chinezi care lucrează la stația spațială „Palatul Ceresc”

Publicat: 06.07.2021

Doi astronauți au efectuat duminică cu succes prima ieșire în afara stației spațiale – o etapă semnificativă în programul spațial chinez.

Ieșirea este a doua activitate de acest fel a astronauților chinezi de la zborul cu echipaj Shenzhou 7 din 2008, atunci când a avut loc o misiune în afara unei nave spațiale, potrivit agenției spațiale chineze.

China a lansat în iunie trei astronauți – Nie Haisheng, Liu Boming și Tang Hongbo. Duminică dimineață, doi dintre ei au părăsit modulul central al stației spațiale, numit Tiangong sau Palatul Ceresc.

În timpul ieșirii, cei doi au testat costumele spațiale de nouă generație, au instalat echipamente și o cameră panoramică și au testat brațul robot al stației.

Cea mai lungă misiune cu echipaj a Chinei

Agenția a adăugat că o altă ieșire în spațiu în timpul zborului astronauților, care va fi cea mai lungă misiune cu echipaj a Chinei, de trei luni.

Ca parte a planurilor sale de a avea o stație spațială complet echipată până în decembrie 2022, China a lansat primul modul central, cunoscut sub numele de Tianhe sau Armonia Cerurilor, pe 29 aprilie. Modulul este cea mai mare navă spațială dezvoltată de China până în prezent, cu un lungimea totală de 16,6 metri și un spațiu de locuit de 50 de metri cubi, potrivit China Aerospace Science and Technology Corporation (CASC), potrivit Mediafax.

China a operat anterior două laboratoare spațiale pe orbită, Tiangong-1 și Tiangong-2, ambele fiind teste pentru stația spațială mai mare pe care țara o construiește acum.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase