Home » Știință » Cosmonauții ruși au găurit pereții Stației Spațiale Internaționale. Ce s-a întâmplat de fapt

Cosmonauții ruși au găurit pereții Stației Spațiale Internaționale. Ce s-a întâmplat de fapt

Publicat: 08.03.2021

Cosmonauții ruși aflați momentan la bordul Stației Spațiale Internaționale au început să găurească în apropiere de fisura care s-a format în modulul Zvezda al ISS, cauzând aerul să se scurgă în spațiul îndepărtat, a transmis agenția de știri RIA Novosti din Rusia.

Ar putea părea absurd, însă găurirea la fiecare capăt al fisurii, este o procedură prin care este împiedecată extinderea fisurii. Tehnica, numită „stop drilling”, a mai fost folosită și în aviație pentru a preveni extinderea fisurilor din parbrize.

„Începem de la capătul de sus. Când ești pregătit, poți să începi”, a spus un specialist de la Centrul de Control al Misiunilor din Moscova cosmonautului Sergey Ryzhikov.

„Am terminat, totul este în regulă”

„Am terminat, totul este în regulă”, a răspuns cosmonautul. Apoi, Ryzhikov a făcut poze cu găurile și le-a trimis specialiștilor de la Moscova.

Fisura a fost între timp sigilată cu un izolator special, urmând să fie acoperită cu un petic de material.

Astronauții de la bordul Stației Spațiale Internaționale au descoperit inițial o scurgere de aer în septembrie 2019. După o investigație îndelungată, membrii echipajului au găsit fisura în modulul Zvezda la sfârșitul anului 2020 cu ajutorul unor pliculețe de ceai plutitoare. Potrivit NASA și agenției spațiale rusești Roscosmos, astronauții nu au fost în niciun moment în pericol, potrivit Futurism.

A fost nevoie de oxigen suplimentar

Totuși, membrii echipajului au observat o scădere a presiunii aerului la bordul stației, ceea ce a necesitat trimiterea de oxigen suplimentar de pe Pământ.

NASA l-a folosit pe Dextre, un robot al agenției spațiale din Canada de la bordul ISS care arată ca un turn cu mai multe brațe, pentru a analiza fisura din exteriorul stației.

Vă mai recomandăm să citiți și:

Astronauții de pe Stația Spațială Internațională s-au delectat cu ridichi cultivate pe orbită. Ce gust au avut legumele

Imagini uimitoare de pe Stația Spațială Internațională, dezvăluite de NASA

Stația Spațială Internațională a surprins spectacolul uimitor de lumini al unei furtuni din atmosfera superioară

Noi scurgeri de oxigen în secțiunea rusă de pe ISS. Ar putea fi nevoie de trimiterea de rezerve

Ioana Scholler
Ioana Scholler
Ioana s-a alăturat echipei DESCOPERĂ.ro în 2020, fiind atrasă de subiecte ce țin de știință, istorie și natură. Ioana și-a finalizat studiile de licență în Manchester, Marea Britanie, acolo unde a studiat Jurnalism Multimedia, și studiile de masterat în Media, Comunicare Publică și ... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase