Home » D:News » Sibiul, inclus în topul destinațiilor europene de neratat în anul 2021

Sibiul, inclus în topul destinațiilor europene de neratat în anul 2021

Publicat: 10.07.2021
Sibiul, inclus în topul destinațiilor europene de neratat în anul 2021
Sursa foto: Shutterstock

Sibiul a fost inclus în topul destinațiilor de neratat în 2021 datorită faptului că a fost Capitală Culturală Europeană în 2021. Comisia Europeană a realizat acest top pe baza votului turiștilor din 190 de țări.

Sibiul a fost inclus în topul destinațiilor europene de neratat pentru anul 2021, conform European Best Destinations. Capitala Europeană a Culturii (2007) a fost inclusă în clasament în urma votului publicului din peste 190 de țări”, scriu, pe pagina de Facebook, reprezentanții Comisiei Europene.

Cei de la CE amintesc și de Summit-ul informat din 2019, de Ziua Europei.

„În data de 9 mai 2019, cu ocazia Zilei Europei, în cadrul summitului informal de la Sibiu, șefii de stat sau de guvern au adoptat Declarația de la Sibiu ca semn al unității și încrederii lor în viitorul UE”, arată CE.

Sibiul este și orașul premierelor culturale

Spectacolele grandioase, programe culturale şi un număr impresionant de turişti au scos oraşul din amorţeala epocii comuniste, odată cu programul Sibiu-Capitală Culturală Europeană. Tot ce s-a clădit în oraș din acel moment s-a făcut pe acest fundament, al unei capitale a culturii, iar Sibiul a rămas recunoscut pentru turismul cultural, potrivit Mediafax.

Sibiul este și orașul premierelor culturale, vizitate indiferent de anotimp: primul spital, primul teatru, primul muzeu, primul pod de fontă, prima fabrică de bere, prima grădină zoologică sau primul spa din ţară.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase