Home » D:News » Superbogații cumpără cabine de 11 milioane de dolari pe cel mai mare iaht din lume

Superbogații cumpără cabine de 11 milioane de dolari pe cel mai mare iaht din lume

Superbogații cumpără cabine de 11 milioane de dolari pe cel mai mare iaht din lume
Sursa foto: VARD
Publicat: 11.07.2021

Conceput în Suedia și construit de compania norvegiană Vard pentru aproximativ 600 de milioane de dolari, Somnio urmează să fie cel mai mare iaht din lume, cu o lungime de 222 de metri, conform CNN. Coca navei va fi construită la Tulcea, unde vor fi făcute și primele amenajări.

Somnio, care înseamnă „a visa” în latină, urmează să fie cel mai mare iaht din lume, când va fi lansat, în 2024. Nava va dispune de 39 de apartamente pe șase punți, alături de restaurante, baruri și un club.

Cumpărarea apartamentelor este posibilă numai pe bază de invitație sau recomandare, prețurile apartamentelor începând de la peste 11 milioane de dolari. Un purtător de cuvânt al proiectului a confirmat pentru CNN Travel că unele apartamente au fost deja achiziționate

Fiecare dintre cele 39 de apartamente va include „caracteristici personalizate” bazate pe preferințele cumpărătorului, dar vor fi prevăzute, probabil, cu sală de sport, bibliotecă, precum și cu spații de luat masa în interior și în exterior, potrivit unui comunicat de presă de la Winch Design. Designerii din spatele Somnio spun că nivelul serviciilor vor fi comparabile cu ale unui hotel de șapte stele.

Cel mai mare iaht rezidențial privat

Unele dintre facilitățile comune disponibile la bord includ o cramă cu capacitate de 10.000 de sticle și o sală de degustare și un lounge în prova navei, potrivit Mediafax.

Între timp, The World, în prezent cel mai mare iaht rezidențial privat cu o lungime de 195 de metri, urmează să plece din nou în această lună, după ce a fost ancorată o mare parte din perioada pandemiei.

În România, Vard deține șantiere navale în Brăila și Tulcea, iar în Constanța compania dispune de un birou de design.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase