Home » D:News » Earth 300, iahtul care promite că va „salva lumea”

Earth 300, iahtul care promite că va „salva lumea”

Publicat: 22.06.2021

Când auzi de iaht, te gândeşti automat la vacanţă. La o navă de lux cu care desparţi marea în două şi te distrezi la bord. Însă iată că, acum, iahturile pot… salva lumea!

Earth 300 este o navă construită special în scop de cercetare a schimbărilor climatice. Construit de o firmă de arhitectură navală din Polonia, iahtul va funcţiona în întregime cu energie nucleară, furnizată de un generator creat de TerraPower, companie fondată de Bill Gates. Totuşi costul este unul fabulos: 700 de milioane de dolari.

„Oceanele mor. Vremea se schimbă. Acum este timpul potrivit să repornim, reconectăm şi să redirecţionăm soara planetei noastre”, spune Ivan Salas Jefferson, fondator YDDES YACHTS.

Nava este creată de arhitectul polonez Ivan Jefferson şi este menită să ajute cercetătorii să înţeleagă mai bine în ce fel ne afectează schimbările climatice, la ce să ne aşteptăm pe viitor şi ce măsuri putem lua pentru a preveni o catastrofă.

„Plantele şi animalele mor de 100 de ori mai repede decât acum o mie de ani”

„Plantele şi animalele mor de 100 de ori mai repede decât acum o mie de ani. Pandemia ne-a făcut să realizăm că mediul înconjurător, sănătatea noastră şi sistemul economic sunt conectate între ele”, spune Damien Leloup, cercetător, potrivit Mediafax.

Nava va fi dotată cu 22 de laboratoare de cercetare de ultimă generaţie, numeroase puncte de observare şi poate găzdui 160 de cercetători, studenţi voluntari şi o echipă de peste 150 de membri care se vor ocupa de buna funcţionare a iahtului şi este aşteptat să fie lansată la apă în anul 2025.

Redactia Descopera.ro
Redactia Descopera.ro
Descopera.ro este un portal de stiinta, tehnologie, natura si calatorii care isi propune sa fie cel mai mare site de popularizare a stiintelor si de cultura generala din Romania. Sub sloganul E LUMEA TA!, DESCOPERA.RO aduce zilnic ultimele stiri din cele mai fascinante domenii stiintifice, investigh... citește mai mult
Urmărește DESCOPERĂ.ro pe
Google News și Google Showcase